کتاب فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای به چاپ دوم رسید

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای تازه‌ترین اثر گروه سیاست پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه به قلم حجت‌الاسلام سیدسجاد ایزدهی توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه برای دومین بار راهی بازار نشر شد.

مطابق دیدگاه آیت‌ الله خامنه‌ای، فقه سیاسی گرایشی بینارشته­‌ای است که ضمن انطباق بر میراث علمی فقیهان شیعه، بر مبانی فقهی منسجم، منظّم و روشمند مبتنی بوده و مشتمل بر مجموعه‌ای کامل از مباحث در سپهر سیاست و نظم سیاسی مطلوب است. این اثر در گستره مباحث درجه دوّم فقه سیاسی قرار داشته و ضمن ارائه فهمی مناسب از فقه سیاسی و تمایز آن با فقه حکومتی، در پاسخ به پرسش‌هایی در خصوص رئوس ثمانیه و فهم ماهیّت و کارکرد این گرایش بینارشته‌ای، صورت پذیرفته و ناظر به پرسش­هایی چون: ماهیّت، تاریخچه، گستره، کارویژه، منابع، روش، غایت، اهداف، چالش‌­های فرارو و راهکارهای تحوّل فقه سیاسی است و تدبیر مناسب جامعه‌ای کارآمد، تأمین سعادت مادّی و معنوی مردم، و محوریّت اداره جامعه براساس نظم مردم سالاری دینی را مدّ نظر قرار می­‌دهد.

گرچه درک هویت فقه سیاسی به‌مثابۀ گرایشی اساسی در گسترۀ فقه، از اهمیت بسیاری در راستای استفادۀ حداکثری از فقه برای استنباط از مسائل سیاسی و حکومتی و پاسخ‌گویی به نیازهای فرد و جامعه در راستای هدایت جامعۀ کلان به سمت‌وسوی غایات اسلامی برخوردار است و همین امر مقتضی تبیین صحیح و مناسب مبانی، ارکان، روش و مسائل فقه سیاسی است؛ اما با توجه به اینکه فهم این گرایش فقهی در گروی نگرش‌های متعدد و گونه‌گونِ اندیشمندان مختلف و مبتنی بر مبانی ذهنی، فکری آنهاست، این تحقیق درصدد است ضمن شناخت چیستی و ماهیت فقه سیاسی شیعه، زوایای آن را براساس دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای که در صدر نظام سیاسی شیعه در ایران و در عصر حاضر قرار دارند و باوجود آگاهی مناسب به مبانی فقه شیعه، از دغدغۀ مضاعفی نسبت به ادارۀ شریعت‌مدار نظام اسلامی برخوردارند، مورد تحقیق و بررسی قرار دهد.

چاپ دوم کتاب فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای اثر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی با قیمت ۵۵۰۰۰ تومان راهی بازار نشر شد.

علاقمندان جهت تهیه کتاب و یا اطلاعات تکمیلی می‌توانند به وبگاه رسمی سازمان انتشارات پژوهشگاه به نشانی: www.poiict.ir مراجعه کنند.