به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به همت کانون اندیشه جوان وابسته به پژوهشگاه، نشست مجازی اندیشه در بستر داستان با موضوع «نسبت رمان و اندیشه؛ مطالعه موردی رمانهای مدرن» با حضور حامد رشاد عضو هیات علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه برگزار شد.
امروزه رمان، رایجترین طرز بیان ادبی است. داستان بلند منثوری که سعی دارد زندگی واقعی انسان مدرن را در قالب یک پیرنگ و طرح مشخص روایت کند. گرچه میخواهد یک بازنمایی از واقعیت را تصویر کند؛ و عنصر تخیل نیز در آن یافت میشود. رمان بر محور شخصیتها و حوادث پیش میرود و زندگی انسان عادی را به تصویر میکشد.
بر اساس تاریخی که رمان در غرب طی کرده میتوان ادعا کرد رمان به اعتبار اینکه در چه مکتب فکری و ادبی متولد شده و زیست کرده است، شکلی متفاوت یافته است. به عبارت دیگر، رمانها در غرب همواره دارای پیرنگی از مباحث عمیق فلسفی و اجتماعی بودهاند. موفقترین داستاننویسان کسانی بودند که نبض زمانه خویش را تشخیص دادند و سیر حرکات و جریانهای فکری و اجتماعی زمان خود را درک کردند.
کانون اندیشه جوان با حامد رشاد عضو هیات علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه، در نشستی مجازی تحت عنوان «نسبت رمان و اندیشه؛ مطالعه موردی رمانهای مدرن» در صفحه اینستاگرام کانون اندیشه جوان به نشانی canoon_org@ به گفتگو و بررسی مسائل این حوزه پرداخت.