به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست خبری حضور پژوهشگاه در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در سالن اندیشه پژوهشگاه برگزار شد.
«محمد جنتی» با اشاره به اینکه سازمان انتشارات پژوهشگاه وظیفه تبیین و ترویج مخاطبان پژوهشگاه را داشته و تلاش میکند تا در اتفاقاتی که در فضای فرهنگی و علمی رخ میدهد آثار را به دست مخاطبان برساند، اظهار کرد: با توجه به این مساله رویکرد ما این بود که بتوانیم در سیششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به بهترین شکل ممکن آثار پژوهشگران را ارایه کنیم؛ در این راستا امسال با ۹۵۰ عنوان کتاب حضور داریم که ۷۰عنوان تولید سال قبل است و امیدواریم که علاوه بر این تعداد ۱۰ عنوان دیگر نیز به نمایشگاه برسد.
مدیر عامل سازمان انتشارات پژوهشگاه ادامه داد: از جمله آثاری که امسال به نمایشگاه رسیده می توان به کتابهای: «ادبیات پایداری» نوشته محمدرضا سنگری؛ «مردم در راهپیماییها چه میخواستند» نوشته محسن ردادی و لیلا بوستانی؛ «فرهنگ سیاسی در جمهوری اسلامی ایران» نوشته محمود مهام؛ «الاهیات سیاسی در یهودیت» نوشته مهدی فدایی مهربانی؛ «تاریخ تکوینی شعر انقلاب» نوشته محمدرضا وحیدزاده؛ «مناسبات دین و فرهنگ» نوشته سید حسین شرفالدین؛ «مبانی فکری و معرفتی سه گفتمان روشنفکری دینی» نوشته مسعود پورفرد و … اشاره کرد.
وی گفت: یکی از نکات قابل توجه در مورد آثار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نسبت به سایر ناشران این است که معمولا ناشران ممکن است که حدود ۳۰ درصد از کتابهایشان گردش داشته باشد اما در پژوهشگاه حتی کتابی که بیست سال قبل چاپ شده نیز دارای بازخورد بوده و همچنان خرید می شود؛ ضمن اینکه سبک مشتریان در فضای بازرگانی کتابهای پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی این است که حتی کتاب بین مشتریان دست به دست شده است و ما توانستیم در فضای فروش آثار پژوهشگاه رشد داشته باشیم.
جنتی تصریح کرد: امیدواریم که بتوانیم امسال در نمایشگاه سی و ششم ذیل حضور در غرفه اختصاصی پژوهشگاه و البته برگزاری جلسات رونمایی در عرصه اندیشه و به ویژه جایگاه فقه در فضای علمی کشور نقش موثری را گستره کتاب داشته باشیم.
در ادامه این نشست «صادق عبداللهی» با اشاره به اینکه امسال در سیوششمین دوره نمایشگاه ۷۰ اثر جدید از سوی پژوهشگاه ارایه میشود، گفت: از سوی دیگر دو نشست رونمایی نیز برگزار می شود از جمله رونمایی از کتاب «جمال و جلالِ رمان» نوشته احمد شاکری که روز ۲۵ اردیبهشت برگزار می شود و همچنین کتاب «استاد مطهری و نظام لیبرالی» نوشته مهدی جمشیدی که این اثر نیز ۲۶ اردیبهشت رونمایی می شود.
مدیر محتوایی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب افزود: امسال با شعار «کشف کلمه؛ انکشاف حقیقت» در نمایشگاه شرکت میکنیم که این انتخاب بنابر ماموریتی است که پژوهشگاه دارد؛ ماموریتی مبنی بر اینکه با مسایلی که در زیست جهان معاصر مواجه می شویم را پاسخ دهیم؛ لذا ما برای پاسخ به این وضعیت این شعار را انتخاب کردیم تا واکنش خودمان را به جهان پسا حقیقت بدهیم؛ پس هدف مهم بازاندیشی رسالت پژوهشگاه در این وضعیت است.
عبداللهی ادامه داد: در نهایت با تدبیرهایی که شد متوجه شدیم نیاز است که جایگاه پژوهشگاه بازاندیشی شود به این معنا که تولید اندیشه اسلامی به صرف پرداختن به تفکر مفهومی و مطالعه نظام مند کارساز نمیشود و نیاز به سلوک و وضعیتهای باطنی دارد؛ با در نظر گرفتن این مساله پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از مهمترین مجموعه هایی است که تلاش دارد هزار سال پشتوانه اندیشه دینی را تداوم بخشد.
همچنین در ادامه «محمدمهدی نجفی» رئیس حوزه ریاست و روابط عمومی پژوهشگاه با اشاره به حضور مقام معظم رهبری در غرفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در طول ایام برگزاری نمایشگاه کتاب در سالهای گذشته؛ ابراز امیدواری کرد که امسال نیز این اتفاق بیفتد و معظم له این غرفه را برای استراحت، نوشیدن چای و گفت وگو با نویسندگان و اهل معرفت انتخاب کنند.
وی ادامه داد: از میان ۶۴۰ جایزه ای که در طول سی سال فعالیت به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تعلق گرفته است ۳۸۴ مورد مربوط به آثاری است که توسط پژوهشگران این مجموعه به رشته تحریر در آمده است که این یعنی از هر چهار کتاب یک کتاب جایزه گرفته است، ضمن اینکه تاکنون ۱۰۷ اثر به زبان های مختلف از جمله انگلیسی، عربی، اردو، مالایی، اسپانیایی و… و. ترجمه شده اند.