ما سعی کردیم در دانشنامه فاطمی(س) بهترین کار انجام بگیرد

دانشنامه فاطمی(س) به دوبخش شخصیت حضرت زهرا(س) با مداخل مربوطه و بخش دیگر به تناسب شخصیت ایشان به عنوان بانوی نمونه اسلام و سیده زنان اهل عالم، نظر اسلام را در خصوص بانوان و دختران و وضعیت اجتماعی زنان تقسیم می‌شود. می‌توان گفت این دانشنامه دانشنامه فرهنگ فاطمه زهرا(س) و دانشنامه‌ای برای بانوان در نظر، عمل و سیره آن حضرت است. حجت الاسلام و المسلمین محمدهادی یوسفی‌غروی عضو شورای علمی دانشنامه فاطمی(س) در گفت‌وگویی با روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در مورد مراحل شکل‌گیری دانشنامه فاطمی(س)، ضمن بیان مطلب فوق افزود: آنهایی که از این دانشنامه در مقام استفاده و مراجعه بر می‌آیند بدانند که حداکثر توان و کوشش در جهت گزینش بهترین‌ها، صورت گرفته و با وقت و در کمال حوصله این دانشنامه قدم به قدم پیش رفته است تا این محصول عظیم در شش جلد منتشر شود. وی ادامه داد: برای آماده‌سازی این دانشنامه در ابتدا مداخلی توسط هیات‌های علمی پیشنهاد شد و پس از چندین بار تبادل آراء و نظرات، برای نگارش مقالات فراخوان خاص و ویژه داده شد و به این صورت افرادی که در این زمینه سابقه تالیفات فراوان داشتند و از فرهیختگان عرصه فرهنگ اسلامی و دینی بودند، انتخاب و دعوت به عمل آمد. عضو شورای علمی دانشنامه فاطمی(س) گفت: پس از دریافت مقاله از نویسندگان، ابتدا برای ارزیابی فرستاده شد و در مرحله بعد ارزیابی‌ها در جمع شورای علمی گروه و سپس درشورای علمی دانشنامه به اجماع گذاشته می شد و در صورت نیاز مقاله برای مولف محترم ارسال می‌شد تا اصلاح و بازبینی شود. آقای یوسفی غروی در بخش دیگری از سخنان خود به ذکر خاطره‌ای از شکل‌گیری دانشنامه فاطمی(س) پرداخت و گفت: از جناب حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد ریاست پژوهشگاه شنیده‌ام که گفته‌اند زمانی آیت الله جوادی آملی برای نگارش دانشنامه‌ای در مورد حضرت فاطمه زهرای(س) توسط پژوهشگاه رهنمودهایی داشتند که سخن ایشان جرقه‌ای برای تالیف دانشنامه فاطمی(س) شده است و می توان گفت که آقای رشاد به بهترین وجه به این مساله اهتمام ورزیدند. وی ادامه داد: البته مشخص است که این کار گام نخست است و یک کار تجربه شده نیست که بتوان گام‌های تکاملی بعدی را با استفاده از تجربیات پیشین برداشت، به همین جهت تمام این تجارب را خود دانشنامه فاطمی(س) می‌بایست طی کند. حجت الاسلام و المسلمین یوسفی‌غروی در پایان صحبت‌های خود گفت: ما سعی کردیم تا بهترین کار انجام بگیرد و به تعبیر آیه شریفه قرآن که می فرماید: «فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه»، انتخاب احسن در این زمینه شده است. در نتیجه این دانشنامه زحمت مستمر و متوالی قریب به هفت سال است که صورت گرفته است و طبق آن آیه شریفه مذکور، بهترین گزینه از هر مطلب و مدخلی در این کتاب جمع آوری شده است. این محصول الان حاضر و آماده بر سر سفره فاطمه زهرا(س) است و کسانی که به فرهنگ اسلام و زن در اسلام و بانوی نمونه اسلامی علاقه دارند می‌توانند از این مقالات استفاده شایانی ببرند.