وصيت نامه‌هاي رزمندگان اسلام، شاهكار نوشتاري است

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، یکصد و شصت و دومین جلسه شورای علمی گروه ادب و هنر مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه برگزار شد. حجت الاسلام والمسلمین مهدی جهان عضو شورای علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با حضور در این شورای علمی به ایراد سخنانی پرداخت.

حجت الاسلام جهان در این جلسه گفت: در میان متون مکتوب ادبی،وصیت نامه‌ها حاوی مضامین مهمی هستند و می‌توان آنها را یک گونه ادبی تلقی نمود.

وی افزود: مثلا وصیت‌نامه شهدای جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم، وصیت نامه امام، وصیت نامه مرحوم مجلسی، وصیت نامه شیخ عباس قمی و … موارد ارزشمندی هستند که می‌تواند مورد مطالعه جدی قرار گیرد. در این وصیت نامه‌ها ارزش‌های انسانی، اخلاقی و دینی والایی مطرح شده و نویسندگان آنها دغدغه‌های ذی‌قیمتی را به نگارش درآورده‌اند.

مهدی جهان ادامه داد: وصيت‌نامه در ادبيات فارسي و در كتاب‌هاي «انواع ادبي»، هنوز به عنوان قالبي مستقل، معرفي نشده است، درحالي كه اين قالب نوشتاري در دوران هشت سال دفاع مقدس هزاران بار استفاده شد و در برانگيختن جوانان براي ادامۀ جنگ و نهادينه كردن آرمان‌هاي انقلاب، نقش مهمّي به عهده داشت.

عضو شورای علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: وصيت‌نامه‌هاي رزمندگان اسلام شاهكار نوشتاري است؛ در گوشه‌هايي از اين درياي پر معني به ادبيات غنايي نزديك مي‌شويم، آن جا كه يك شهيد به بيان احساس خود راجع به عشق به محبوب ازلي، امام حسين(ع) و عشق به شهادت و امام راحل«ره» مي‌پردازد. وصيت نامه، سراسر تعليم، اندرز، آموزش، فراخواني مردم به الگو قرار دادن قيام امام حسين(ع) و سفارش به تقوا و اجراي احكام الهي است.