آیت‌الله رشاد: اینکه حکمت و فلسفه صرفا برای گروه خاصی باشد اشتباه است

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از خبرگزاری رسا، آیت الله علی اکبر رشاد، رییس و مؤسس پژوهشگاه، امروز در همایش ملی حکیم طهران که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی ایران انفجار نور بود و مجمع عالی حکمت از برکات آن است.

وی با اشاره به علت حکیم موسس خواندن مدرس زنوزی، عنوان کرد: با هجرت حکیم زنوزی و شاگردان وی به تهران حوزه متاخر تاسیس شده و حکمت و عرفان از اصفهان به تهران کوچ کرد، به این طریق تهران شهر هزار حکیم شد.

آیت الله رشاد افزود: باید تلاش کنیم که هویت تاریخی حوزه علمیه در تهران احیا شود فقه در تهران جایگاه خوبی داشته اما حکمت بروز و ظهور بیشتر داشته که ورود حکمت در زندگی مسلمانان از سفارشات رهبر معظم انقلاب است و پژوهشگاه فرهنگ اندیشه در این عرصه اقدامات و آثار خوبی داشته است.

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: اینکه حکمت و فلسفه صرفا برای گروه خاصی باشد اشتباه است و باید در زندگی افراد جامعه با آن ارتباط داشته باشند.

وی گفت: باید با مفاهیم فلسفه و حکمت مشکلات جامعه بشری حل شود البته این روند آغاز شده است اما شاید به علت جدید بودن مقداری خطا و لغزش در مسیر مطالعاتی آن وجود دارد که باید آسیب‌شناسی شود که پیشروی چنین حوزه‌های معرفتی  عقب نیفتد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه گاهی بین انواع فلسفه اختلاط ایجاد می‌شود، ابراز کرد: اختلاط بین فلسفه، فقه و اصول یکی از آنها است.

آیت الله رشاد با بیان اینکه امروز ما در مقطع مهمی از تاریخ قرار داریم، ابراز کرد: از جمله نتایج انقلاب توجه به تولید معرفت در ایران بود که متاسفانه این امر به فراموشی سپرده شد.

ایشان در پایان خاطرنشان کرد: حوزه علمیه در زمینه تولید علم نسبت به سایر مراکز بسیار فعال‌تر بوده است طوری که می‌توان درباره آن دایرهالمعارف نوشت، بنابراین باید افرادی را که در این زمینه فعال هستند معرفی شوند.