تاریخچه دائره المعارف در جهان ( معرفی نسخه الکترونیکی بریتانیکا) -۱۱۰

عنوان مقاله : تاریخچه دائره المعارف در جهان ( معرفی نسخه الکترونیکی بریتانیکا) -۱۱۰
نویسنده : پاشایی زاد، حسین
منبع :

مجله کتاب ماه کلیات » بهمن ۱۳۸۱ – (از صفحه ۱۲ تا۱۹)

قسمتی از متن مقاله :

ایده و فکر نگارش دایره المعارف به زمان هایی بر می گردد که انسان نخستین به فکر ضبط و ثبت و انتقال دانش افتاد . عقاید و نظرات مختلفی درباره نویسنده اولین دایره المعارف وجود دارد . اقدام به تدوین دایره المعارف را هم به ارسطو و هم به اسپوسیپوس ،‌برادرزاده افلاطون نسبت داده اند که هر دو از شاگردان و مریدان افلاطون بودند. هر چند که تنها بخش باقی مانده از آثار اسپوسیپوس نشان می دهد. که وی به گردآوری و طبقه بندی دایره المعارف گونه ای از گیاهان و جانوران دست زده است ولی ظاهراً ارسطو اولین کسی بود که اقدام به گردآوردن مجموعه اطلاعات بشری تا زمان خود کرده است. وی دست به خلق نوشته هایی زده که برای خلاصه کردن دانش و اندیشه نسل خود طرح ریزی شده بودند. هدف اصلی او این بوده که برای استفاده شاگردان خود یک سری رساله های مرتبط با موضوعات و مباحث درس ها تهیه نماید.

معنا و تعرف دائره المعارف در طول زمان تغییر کرده است. ….

دانلود مقاله : تاریخچه دائره المعارف در جهان ( معرفی نسخه الکترونیکی بریتانیکا) -۱۱۰