تأثیر تکنولوژی در دایره‌المعارف‌ نگاری – ۲۸

عنوان مقاله : تأثیر تکنولوژی در دایره‌المعارف‌ نگاری – ۲۸
نویسنده : آذرنگ ، عبدالحسین
منبع :

مجله کتاب ماه کلیات – آذر ۱۳۷۷ – صفحه (۹و۱۰)

قسمتی از متن مقاله :

دایره المعارف امروزه به صورت غلطی در جامعه جا افتاده است و واقعاً این گونه نیست. یعنی تصوری که هم اکنون در مورد دایره المعارف هست، تصوری مبالغه آمیز است. دایره المعارف یک اثر مرجع است مثل سایر آثار مرجع و بنابراین مشکلاتی که در دایره المعارف نگاری یا دانشنامه نگاری یا نوشتن مقاله برای دایره المعارها وجود دارد جدای از مسائل پژوهشی و مطالعاتی کشورهای نظیر کشور ما نیست. یعنی در حقیقت نیاییم مشکل را منتقل کنیم به پدیده ای به عنوان دایره المعارف و چیزی مثل دیوار چین یا برج بابل از آن بسازیم و بعد هم زیر فشار یک چنین چیز هیولاواری که برای خودمان ساخته ایم از پا در بیاییم که درآمده ایم.

سازمان و تشکیلاتی که ما در ایران برای دایره المعارف هایمان به وجود آورده ایم مناسب دایره المعارف نیست. اینها در واقع تشکیلات انسیکلوپدیک نیست بلکه تا حدودی برای آکادمی و انسیکلوپدی….

دانلود مقاله : تأثیر تکنولوژی در دایره‌المعارف‌ نگاری – ۲۸