چرا دائره المعارف؟

عنوان مقاله : چرا دائره المعارف؟
نویسنده : عدالت نژاد، سعید
منبع :

دانشنامه جهان اسلام به نقل از مجله کنسرسیوم محتوای ملی، شماره چهارم، تابستان ۱۳۹۰

قسمتی از متن مقاله :

دائره المعارف های عمومی و تخصصی در فرهنگ هر جامعه ای بیانگر میزان تحقیقات انجام شده و به تبع آن نشانگر دانشها و تجربه های به دست آمده در آن جامعه است. تب دائره المعارف نویسی در کشور ما چند دهه است بالا گرفته و موسسات پژوهشی دولتی و خصوصی به این کار اقبال نشان داده اند. پرسش اساسی این مقاله آن است که چرا باید دائره المعارف تولید کرد و چرا باید دائره المعارف خواند؟ برای پاسخ به این سوال اولا باید مختصری از این که اندیشۀ دائره المعارف نویسی چگونه و از کی آغاز شده است، بدانیم و ثانیا ضوابط معیار در تدوین یک اثر دائره المعارفی را. با پاسخ به این دو سوال فرعی می توان پاسخ سوال اصلی را یافت و دانست که دائره المعارف ها چه نقشی در فرهنگ و دانش جامعه ایفا می کنند.
قبل از هر چیز ببینیم منظور از دائره المعارف چیست. معادل لغوی Encyclopedia  در انگلیسی و الموسوعه، دائره المعارف و دانشنامه در ترکی، عربی و فارسی بارها در منابع تعریف شده اند و این نوشته قصد تکرار آنها را ندارد ولی به ماهیت و جنس چنین کاری کمتر توجه شده است.

دانلود مقاله : چرا دائره المعارف؟