اصول و ضوابط دائره المعارف نویسی – ۹۱

عنوان مقاله : اصول و ضوابط دائره المعارف نویسی – ۹۱
نویسنده : موسوی بجنوردی ، سید محمد کاظم
منبع :

مجله‌ آینه پژوهش – شماره ۱۱۰و ۱۱۱ – (از صفحه ۲۷۴ تا ۲۸۲)

قسمتی از متن مقاله :

اساساً دائره المعارف نویسی یعنی اینکه شما تمامی معارف و دانش هایی را که مرتبط با موضوع مورد نظر است، در یک کتاب ارائه کنید ، مثلاً اگر می خواهید دائره المعارف قرآن بنویسید باید تمامی معارف و دانش های را که مرتبط با موضوع مورد نظر است ، در یک کتاب ارائه کنید ،  اما اگر شما بخواهید آن را خاص کنید و به برخی مباحث بپردازید، دیگر نمی توانید نام دائره المعارف قرآن بر آن بگذارید ، بلکه باید پسوند یا پیشوندی به آن بیفزایید و برای مثال بگویید: « دائره المعارف مفاهیم قران».

مطلب دیگر آنکه اگر بخواهیم در دایره المعارف بزرگ اسلامی دست به ارزیابی مطالب و مقالات بزنیم ، مثلاً استفاده از شعر را در متن دسته بندی کنیم و بگوییم تا چه اندازه باید از شعر بهره برد ، برای این منظور باید مباحث را درجه بندی نماییم …..

دانلود مقاله : اصول و ضوابط دائره المعارف نویسی – ۹۱