معرفی دانشنامه جهان اسلام – ۳۷

عنوان مقاله : معرفی دانشنامه جهان اسلام – ۳۷
نویسنده : روحبخشان، علی محمد
منبع :

مجله آیینه میراث » تابستان ۱۳۸۴ – شماره ۲۹ (از صفحه ۱۹۱ تا ۱۹۶)

قسمتی از متن مقاله :

دانشنامه جهان اسلام ، دائره المعارفی است در بردارنده مفاهیم وموضوعات گوناگون اسلامی، شرح حال دانشوران اسلامی و… که تدوین آن از نخستین سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده و تاکنون هشت مجلّد آن انتشار یافته است. از جمله مزایای این دانشنامه، عبارتند از: اشتمال بر همه مباحث و مفاهیم رایج در زندگی به طور عام، استفاده از تجارب و مآخذ پیشینیان (خودی ـ بیگانه)، برخورداری از همکاری دانشمندان و پژوهندگان مختلف در تمام رشته‏ های علوم و فنون و غیره.

مجلد هشتم دانشنامه جهان اسلام (تکاثر ـ تیه) در سال ۱۳۸۳ انتشار یافت. از جمله ویژگی ها و مزایای این مجلّد، این موارد است: میزان توضیح درباره هر مدخل متناسب با اهمیت و حدود قلمرو مفهوم آن، نگارش برخی از مقاله‏ ها از وجوه و منظرهای مختلف، استفاده از منابع متعدد. البته، عدم ذکر نام مترجمان در ذیل مدخل ها، ذکر فهرست مدخل ها در مقدّمه کتاب بدون صفحه ارجاع و وجود صورت فرنگی اسامی اشخاص و عناوین کتب در آخر صفحات، از اشکالات آن است.

دانلود مقاله : معرفی دانشنامه جهان اسلام – ۳۷