دانشنامه قرآن شناسی – ۴۰

عنوان مقاله : دانشنامه قرآن شناسی – ۴۰
نویسنده : رضایی اصفهانی ، محمدعلی
منبع :

مجله رشد ( آموزش قرآن ) » زمستان ۱۳۸۴ – شماره ۱۱ (از صفحه ۵۰ تا ۵۱)

قسمتی از متن مقاله :

پس از تجربه‏ موفق تألیف«دانشنامه‏ امام علی(ع)» در «پژوهشگاه‏ فرهنگ و اندیشه‏ اسلامی»، و با توجه به ضرورت‏های موجود در زمینه‏ تولید آثار علمی دینی مرجع،تاسیس دفتر دانشنامه‏ ها و تهیه‏ طرح کلان‏ دانشنامه‏ نگاری دینی در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفت.

طراحی دانشنامه‏ های«قرآن‏شناسی»،«فرهنگ فاطمی(س)»،«فلسفه‏ دین»و«اندیشه‏ نامه‏ امام حسین(ع)»،از نخستین اقدامات دفتر مزبور است‏ و هم‏ اکنون حدود یکی سال است،تألیف دو دانشنامه‏«قرآن‏شناسی»و «فرهنگی فاطمی»آغاز شده است.

دانشنامه‏ قرآن‏شناسی،گسترده نگاشته‏ ای است با ساختار موضوعی که مشتمل بر سیصد مدخل کلان در دو محور عمده به‏ شرح زیر است:

۱.مباحث پیرامون قرآن(علوم قرآنی)

۲.مباحث درون قرآن(معارف قرآن)

این دانشنامه،در گروه قرآن‏ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه‏ی اسلامی تحت سرپرستی حجت الاسلام و المسلمین، علی اکبر رشاد تألیف،طراحی و تحقیق می‏ شود.مرحله‏ نخست‏ دانشنامه از ابتدای تابستان سال ۸۱ آغاز شده است و ساختار مرحله‏ دوم آن نیز در مهرماه ۸۳ به تصویب رسید.

دانلود مقاله : دانشنامه قرآن شناسی – ۴۰