آنچه از آیات و روایات بر می‌آید؛ حکمت حکم است، نه فلسفه آن

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، یکصد و چهلمین جلسه شورای علمی گروه سنت‌های حوزوی و آداب طلبگی مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه برگزار شد. حجت الاسلام والمسلمین حسین وحیدپور با حضور در این شورا به ایراد سخنانی پرداخت.

حجت الاسلام وحید پور از مؤسسین ستاد ترویج احکام مجهز بودن طلاب به مهارت بیان مساله را از ضروریات حوزه دانست و گفت: ” تقریبا از ابتدای تاسیس ستاد ترویج احکام، هر ساله خلا ناتوانی طلاب نسبت به ارائه احکام احساس می‌شد و این در حالیست که مرجع رجوع بودن طلاب در احکام و انتظار مردم از آنها بر  ضرورت کار می‌افزاید. یکی از چاه‌هایی که برخی از ما حوزویان ایجاد کردیم، چاه فلسفه احکام است. خصوصا اینکه می خواهیم آنرا بهانه ای برای جذابیت احکام قرار دهیم. برای جذابیت نماز گفتیم: نماز یک ورزش است،‌ در حالیکه روحیه تسلیم و تعبد را از بین بردیم. حکمت با فلسفه احکام متفاوت است. آنچه از آیات و روایات بر می‌آید، حکمت حکم است، نه فلسفه آن؛‌ ما راهی برای دریافت فلسفه احکام نداریم”.