پیامبر اسلام(ص) آورنده پیام محبت است

به گزارش اداره روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مجموعه طرح «از نگاه نبوي (ص)»، سلسله دفاتر كم حجم و متنوعي است كه با زبانی ساده و روان موضوعات مختلفی را از زاويه سنت پيامبر اكرم(ص) مورد واكاوي قرار داده است.

کتاب «عشق و محبت» دفتر پنجم از این مجموعه، به قلم حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد رودگر در مركز پژوهش‌هاي جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سامان یافته است.

در ادامه یادداشتی از حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد رودگر با محوریت این کتاب آمده است که از منظرتان خواهد گذشت:

“محبت در کلام و کردار نبوی در محبت به خدا، محبت به اولیاء خدا، محبت به خلق خدا، محبت در متن خانواده و اجتماع تجلی یافته و تفسیر شد تا همه مناسبات انسانی معنا و مصداق منطقی و روشن یابد.لذا منطق عملی یا سیره نبوی در مورد محبت نیز از اعتبار شناختی- رفتاری با اصول ثابت و متغیر بهره‌مند است.

اسلام دین محبت است لکن محبتی که به معرفت متکی بوده و اطاعت و بندگی ره‌آورد آن است، یعنی محبت مبتنی بر معرفت و مولد طاعت از حق تعالی تا محبت ممدوح، معقول و معتدل که عامل تکامل انسان در حیات فردی و اجتماعی است شکل بگیرد. پیامبر اسلام(ص) آورنده پیام محبت است اما محبت مسلکی و مکتبی نه منهای مسلک و مکتب، محبت معتدل که از آسیب افراط و آفت تفریط مبراست. پس مکتب محبت محض و بی‌حد و حصر یا مکتب مبارزه و نزاع مطلق نیست بلکه مکتب محبت و مبارزه برای محبت و با انگیزه محبت است. مبارزه‌اش از رهگذر محبت است تا موانع تکامل انسان را در ساحت های علمی و عملی بردارد. به همین دلیل در مکتب نبوی مکانیسم محبت در ارتباط های چهارگانه انسان با خدا، خود، جامعه و جهان بصورت کلی و کلان و در ارتباط‌های مصداقی و موردی بصورت خرد و جزئی اما مهم و سرنوشت ساز مثل روابط خانوادگی، سیاسی ملی و فراملی تعریف و تفسیر معنا شناختی و مصداق شناختی شده است و پیامبراکرم(ص) مکانیسم یا چگونگی عملیاتی شدن محبت و اجرایی گشتن آن را در همه ابعاد و جوانب تبیین و تعیین کرده‌اند.

برهمین منوال پرسش اصلی این است که: محبت در کلام و کردار پیامبراعظم(ص) چیست و دارای چه نشانه‌ها و نشانی‌هایی است؟ و جوان و جامعه چه تلقی وتفسیری از محبت در سنت و سیره نبوی دارد؟ در کنار این پرسش اصلی، سوالت فرعی دیگری نیز مطرح می‌شود که محبت و عشق به چه معنایی است؟ آیا در کلام نبوی از محبت و عشق سخن به میان آمده است؟ محبت دارای چه اقسام و گونه‌هایی است؟ اگر رابطه‌ها بر محور محبت و عشق شکل بگیرد دارای چه آثار و ثمراتی است؟ جوان براساس نگاه و نگره نبوی باید چه رابطه‌ایی با محبت داشته و عشق درنظر او چگونه باشد؟ محبت و عشق در سنت وسیره یا منطق نظری و عملی رسول خدا(ص) دارای چه موقعیت و منزلتی است؟ و…

محبت دارای هندسه معرفتی- رفتاری خاصی در آموزه‌های اسلامی بخصوص آموزه‌ها و گزاره‌های نبوی است. و مکتب نبوت و رسالت، مکتب محبت با مبانی و معیارهای ویژه‌ای است که کارکردهای متنوع و کارآمدی‌های منحصر به فردی در زندگی انسان و نیل به سعادت و کمال امکانی‌اش را دارا می‌باشد. در کلام و کردار نبوی محبت ممدوح و مقبول همانا محبت مبتنی بر معرفت و عبودیت الهی و عقلانیت و عدالت است تا کارکردها و کارآمدی های مناسب خود را متجلی سازد.”

1. Great awesome things here. I am very satisfied to see your post. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

2. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

3. I haven’t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

4. Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

5. Excellent items from you, man. I have bear in mind your stuff prior to and you are just extremely excellent. I actually like what you’ve obtained right here, certainly like what you’re saying and the way in which by which you assert it. You make it entertaining and you continue to care for to stay it sensible. I cant wait to learn far more from you. This is actually a wonderful web site.

6. This web site is really a stroll-by for the entire info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and also you’ll undoubtedly uncover it.