آثار دونالد ترامپ در مرکز تبادل کتاب بازنمایی می‌شود

به گزارش اداره روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پنجمین نشست کتابنوش با حضور ابراهیم فیاض استادیار گروه مردم‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی و کامران صحت از جمله سخنرانان نام‌آشنای سمینارهای موسوم به روانشناسی موفقیت، روز سه‌شنبه مورخ ۱۴دی‌ماه جاری از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۷:۰۰ به بازنمایی آثار ترجمه شده از دونالد ترامپ در ایران خواهد پرداخت.

کتابنوش عنوان مجموعه نشست‌های نقد، رونمایی و بازنمایی کتاب است که با همکاری کانون اندیشه جوان و مرکز تبادل کتاب قرار است هر دو هفته یکبار در این مرکز انجام گیرد.

کتاب‌های روانشناسی موفقیت را از آن دسته آثاری می‌توان دانست که مخاطبان ایرانی در سال‌های اخیر اقبال ویژه‌ای به آن‌ها داشته‌‌اند. چنانکه در شرایط ناخوشایند سرانه مطالعه کتاب در ایران، تمایل به مطالعه کتاب‌های روان‌شناسی در کشورمان بالاتر از بسیاری از کتاب‌های دیگر بوده است و حتی توانسته مخاطبانی را به کتابخوانی دعوت کند که گاهی در طول سال یک کتاب غیردرسی هم نمی‌خوانند. جالب است که یکی از نویسنده‌های نام‌آشنای کتب روانشناسی موفقیت، دونالد ترامپ، پیروز انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا بوده است. اکنون این سوال جای طرح دارد که مخاطبان ایرانی از سوی کدام نویسنده‌ها در حال تغذیه شدن هستند و چه افرادی تهیه خوراک فکری برای جامعه ما را بر عهده ‌دارند. آیا به اتکای آرا و نظریات افرادی مثل دونالد ترامپ می‌توان به داشتن جامعه‌ای موفق، پویا و با نشاط امیدوار بود؟ یا باید به مقبولیت و محبوبیت این آثار در میان مخاطبان ایرانی با چشم دیگری نگریست. طرح این سوال آن زمان جالب‌تر خواهد شد که بدانیم آثار ترجمه‌شده دونالد ترامپ از زمان پیروزی او در انتخابات آمریکا، در ایران حتی با استقبال بیشتری نیز روبرو شده است.

پنجمین نشست کتابنوش (نقد، رونمایی و بازنمایی کتاب) با هدف رواج فرهنگ کتابخوانی در بین مخاطبان، همچنین بازخوانی و برجسته‌سازی کتب مهم و تاثیرگذار، روز سه‌شنبه مورخ ۱۴دی‌ماه جاری از ساعت ۱۵:۰۰ در مرکز تبادل کتاب، به نشانی: چهار راه ولی عصر، خیابان برادران مظفر برگزار خواهد گردید.

مطلب قبلیچاپ دوم کتاب “اخلاق گفت و گو” به بازار فروش رسید
مطلب بعدیمی‌خواهم خوش اخلاق شوم تجدید چاپ شد

1. I’m writing to make you be aware of of the helpful experience my cousin’s princess experienced reading your blog. She came to understand a lot of things, most notably what it is like to possess an awesome helping nature to get folks smoothly grasp a variety of complicated subject matter. You truly exceeded her expectations. Thanks for rendering those great, safe, informative and even fun thoughts on the topic to Sandra.

2. Magnificent items from you, man. I have take into account your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I really like what you have received right here, certainly like what you are stating and the way by which you say it. You’re making it enjoyable and you continue to care for to stay it sensible. I cant wait to read much more from you. That is actually a wonderful website.

3. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

4. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

5. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

6. Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

7. It¦s actually a cool and useful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.