آئین رونمایی از کتاب «جمال و جلال رمان» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مراسم رونمایی از کتاب رمان «جمال و جلال رمان»، به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل مصلی تهران، سالن بین‌الملل، سرای کتاب برگزار شد.

در این مراسم احمد شاکری عضو هیأت علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه و نویسنده کتاب «جلال و جمال رمان(واکاوی پنج رمان بیروط، غمسوزی، فصل توت های سفید، گروگانکشتگی و سفر به آتش)» و دکتر محمدرضا سنگری مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، محمدرضا سنگری، در توضیح این کتاب گفت: کتاب جمال و جلال گام بسیار بلند و مهمی برای پرداختن به نظریه ادبی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای ما فراهم آورده است. کاری که شاکری انجام داده و در این میدان قدم برداشته نقد پنج اثری است که در شانزدهمین دوره جایزه جلال در سال ۱۴۰۲ انتخاب شدند.

سنگری با اشاره بر اینکه احمد شاکری عضو هیأت علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه و چهره شناخته شده‌ای در نقد ادبیات داستانی دارد، ادامه داد: درنگ‌هایی که او در کتابش دارد به نظر من الگویی در این کار است. کسانی که قصد دارند شناختی به روش نقد داشته باشند می‌توانند از آثار ایشان استخراج کنند.

وی افزود: ایشان یک تصویر اجمالی از هر رمان را فرا روی ما قرار داده. به گونه ای که لازم نیست کل رمان را مطالعه کرد.

همچنین کتاب مقدمه بسیار ارزشمندی دارد. مقدمه‌ای درباره جشنواره‌ها و چند و چون آن‌ها که خودش یک گزارش سیاستی است و این گزارش را می‌توان عرضه کرد تا راهنما و راهگشای جشنواره‌ها باشد.

شاکری، نویسنده کتاب «جمال و جلال رمان» نیز مطرح کرد: هدف ما در رونمایی این کتاب باز کردن یک دریچه است. دغدغه ما این است که چرا جوایز ادبی از قدرت نقد استفاده نمی‌کنند. ضمن اینکه تعداد مجموعه‌های نقد در کشور ما کم است. این کتاب در نوع خودش اولین و تنها نمونه است.

در آخر محمدرضا سنگری یادآور شد: این کار جرئتی برای نقد در ایران فراهم خواهد کرد. فقدان نقد در حوزه ادبیات داستانی، اهنگ ادبیات داستانی را کند و حتی دچار فرسودگی کرده. کسانی که میخواهند وارد این حوزه شوند باید دانش نقد و روش نقد بدانند. نقد می‌تواند به طنین جایزه جلال کمک بکند. حتی دانشگاه‌های ما از نقد می‌ترسند. درحالی که نقد راهی برای سازندگی و بالندگی است.

 

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.