به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، غرفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران واقع در مصلی امام خمینی (ره)، شبستان (ناشران عمومی)، راهرو ۲۹، ستون ۱۱۷ قرار دارد. بههمین مناسبت پژوهشگاه با ارائه آثار خود در این دوره، در دو بخش حضوری و مجازی حضور فعال دارد.
«صادق عبداللهی»، مدیر محتوای سازمان انتشارات پژوهشگاه در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: ما در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با ۹۰۰ اثر شرکت کرده ایم. از این میان حدود ۸۰ اثر تازه های نشر هستند که از نمایشگاه سی و پنجم تا نمایشگاه سی و ششم چاپ شده اند. به عنوان پرافتخارترین ناشر حوزه تفکر دینی در نمایشگاه حضور داریم و تقریبا می توان گفت حدود ۷۰ اثر از آثار پژوهشگاه که در ۳۲ سال گذشته یعنی از آغاز تاسیس تاکنون منتشر شدند، حدود ۷۰ درصد آثار برگزیده جایزه ها و جشنواره های مختلف از جمله کتاب سال حوزه، کتاب سال جمهوری اسلامی، جشنواره علامه طباطبایی، جشنواره فارابی و …. بودند.
وی با اشاره به استقبال از غرفه تصریح کرد: بنده سه سال است که با این غرفه در حال همکاری هستم. به نسبت سه سال گذشته بازدیدها کمتر شده است ولی این ناظر به مشارکت بخش مجازی است که خیلی پررنگ است. بالاخره حمل و نقل کتاب در این هوای گرم کار دشواری است ولی اتفاق مهم این است که ما مخاطبان حرفه ای تری را می بینیم؛ یعنی بازدیدکنندگان وارد گفت و گوهای بیشتری با ما شده و سوال های تخصصی تری از ما می پرسند. در سال های گذشته بیشتر نگاه کرده و عبور می کردند اما امسال بیشتر کتاب را در دست می گیرند، پرسش می کنند و مخاطبی که فقط یک چرخی بزند و از غرفه بیرون برود، کمتر دیده می شود. این تغییر برای بنده ارزشمند است چون تاثیرگذاری اندیشه ها مهم تر از ویترین داشتن آنهاست. این تفاوت، تفاوت دلنشینی است. به اعتقاد من مجموع فروش پایاپای سال گذشته بر اساس تعداد عنوان به پیش می رود؛ به این علت که نمی توان عدد مالی به خاطر بحث تورم، افزایش قیمت کاغذ و هزینه های آماده سازی را در نظر گرفت؛ بنابراین تعداد عنوان برای ما اهمیت دارد که تصور می کنم به سال های گذشته نزدیک است.
وی با بیان اینکه تولیدات ما به سه دسته تقسیم بندی می شوند؛ بیان کرد: دسته اول نخبگان هستند؛ یعنی کسانی که تحصیلات دانشگاهی، آکادمیک و حوزوی دارند. دسته دوم را دانشجویان سال اول دانشگاه، طلبه های پایه های اول و دانش آموزان سال های آخر دبیرستان تشکیل می دهند و دسته سوم را کارگزاران نظام هستند، یعنی پژوهشگاه مشارکت ها، تفاهم نامه ها و قراردادهایی را دارد که برای پیشبرد یک پروژه حاکمیتی یا حکمرانی اندیشه تولید می کند.
مدیر محتوای سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: ما در همین جامعه و فضا تنفس می کنیم. بنده نیز که در نگاه اول جامعه را می بینیم موافق این امر هستم که فاصله ها از مفاهیم دینی بیشتر شده ولی روی دیگر این سکه این است که شاید در نگاه اول چنین باشد ولی جنس پرسش ها و جست و جو بیشتر شده است؛ مثلا ما کتابی را با عنوان «پرسمان دین شناخت» داریم. نسل من هرگز با این مسئله مواجه نمی شد که چرا باید من دینداری کنم، اصلا مفهوم دین فارغ از اسلام یا سایر ادیان چیست و چرا باید به آن پرداخت؟ خیلی بنیان ها و پایه ها مورد پرسش قرار گرفته که این اتفاق مبارکی است. حداقل ادیان ابراهیمی بر مبنای عقلانیت و پرسشگری استوار هستند به ویژه تعالیم قرآن کریم؛ بنابراین نمی توانم در خصوص ظاهر متوقف شوم و عنوان کنم اقبال نسبت به دین کم شده است. این بر عهده ما حداقل تولیدکنندگان اندیشه و مبلغان دینی نیست که پیگیر ایمان دینی شویم. آنچه که بر عهده ماست، مسیرهای جست و جو و یافتن حقیقت دینی را باید آشکار و سهل و آسان کند.