حجت‌الاسلام قائمی‌ نیا برگزیده دومین جایزه ملی سیاست‌ گذاری

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به نقل از جامعه اندیشکده ها؛ پنج‌شنبه مورخ ۱۳ دی ۱۴۰۳ در آئین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری، برگزیدگان این جشنواره ملی اعلام و از آنان تقدیر بعمل آمد.

پژوهش‌ها و اقدامات اندیشکده‌ها برای ارتقای کیفیت سیاستگذاری و تصمیم ‌گیری کلان در هر کشور بسیار اهمیت دارد و بازدهی این فعالیت‌ها در سطح ملی در صورتی که با روشی صحیح انجام شود و با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد، بسیار بالا است. اما نگاهی به وضعیت اندیشکده‌های کشور و کیفیت پژوهش‌ها و اقدامات آنها نشان می‌دهد که دامنه فعالیت‌ها و اثرگذاری اندیشکده‌ها در کشور به صورت جدی قابل توسعه کیفی و کمی است و به نظر می‌رسد یکی از علت‌های کم‌ اثر بودن برخی اندیشکده‌ها، نبود الگوهای مناسب برای پژوهش و فعالیت اندیشکده‌ای و ناشناخته بودن مدل‌های اثرگذاری است.

در این راستا جایزه ملی سیاستگذاری تلاش می‌کند برخی الگوهای موفقی را که توانسته‌اند به تاثیرات مثبت در فضای سیاستگذاری و تصمیم‌گیری کشور دست یابند، شناسایی کند و علاوه بر تقدیر مادی، آنها را به عنوان الگو به زیست ‌بوم اندیشه‌ورزی کشور معرفی کند.

در این راستا نخستین دوره جایزه ملی سیاستگذاری به صورت پایلوت و با عنوان «جایزه ملی اندیشه‌ورزی و سیاست‌سازی» در سال ۱۳۹۸ برگزار شد. در این جایزه ۵۰ پروژه از ۱۶ اندیشکده کشور به رقابت پرداختند و پس از دو مرحله ارزیابی توسط هیات علمی و داوران نهایی جایزه، ۵ پروژه برتر معرفی و از آنها تقدیر شد.

دومین دوره جایزه ملی سیاستگذاری به صورت رسمی و با عنوان «نخستین جایزه ملی سیاستگذاری» در سال ۱۳۹۹ با همکاری ۵۲ اندیشکده کشور برگزار و طی آن ۲۵۳ پروژه دریافت شد. از این تعداد، ۲۰۷ پروژه حائز شرایط اولیه برای حضور در جایزه بودند. در مرحله نخست ارزیابی تعداد ۶۱ پروژه جهت ارائه حضوری در پنل‌های موضوعی انتخاب شدند.

در طی آئین اختتامیه که با حضور برجستگان سطوح متعدد حاکمیت همراه بود، حلقه سپاس‌مندی از برگزیدگان دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری را به‌‌پا گردید که جایزه پژوهش برتر بخش رصد در جایزه ملی سیاست گذاری به کتاب الهیات سایبر به قلم حجت‌الاسلام دکتر علیرضا قائمی‌نیا عضو هیأت علمی گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه تعلق گرفت.