به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از خبرگزاری فارس، دکتر عبدالوهاب فراتی عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه با بیان اینکه از اول انقلاب تا هم اکنون روزهای بزرگی داشتهایم که از آن ها به عنوان ایام الله و حماسه یاد میشود، اظهار داشت: همه این حماسهها در انقلاب و دفع خطرات یا تحکیم نظام جمهوری اسلامی نقش آفرینی زیادی داشته است، اما اهمیت هیچکدام از این ایام همچون ۹ دی نیست.
وی افزود: اهمیت روز ۹ دی به اندازهای است که برخی رسانههای غربی این حادثه را با تشییع جنازه حضرت امام خمینی(ره) مقایسه کردند.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه با بیان اینکه تفاوت این روز با سایر مراسمهای جمهوری اسلامی اما از آنجاست که مراسماتی چون روز قدس و ۲۲ بهمن از قبل برنامهریزی میشوند و چند روز کار تبلیغاتی بر روی آن صورت میگیرد و مردم به شیوههای مختلف جهت حضور در راهپیمایی حضور پیدا میکنند، ابراز داشت: اما حماسه ۹ دی از این صنف نبود و در روز غیر تعطیل و در ساعت استراحت مردم اتفاق افتاد و به طور تقریبی میتوان گفت که همه تهرانیهایی که در انتخابات ۸۸ شرکت کرده بودند، درخلق حماسه ۹ دی حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: این حرکت ابتدا در مساجد و هیئتهای عزاداری شروع شد و هیئتها وارد خیابان شدند و حرکت اعتراضی را علیه حرمت شکنانان عاشورا شروع کردند، به همین دلیل حرکت اعتراضی و عاشورایی بود و به طور قطع ارزش و اهمیت این روز در آینده بیشتر برجسته خواهد شد.
فراتی با تاکید بر اینکه ارزش راهبردی ۹ دی از فتح خرمشهر هم بیشتر بود، زیرا در یک فضای غبارآلود و در یک جنگ نرم اتفاق افتاد، خاطررنشان کرد: در جنگ خرمشهر نیروهای رزمنده اسلام جنگ سختی را از دشمن گرفتند و در جنگ نابرابر سخت افزاری به پیروزی رسیده بودند و در واقع نشان دادند ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر جنگ فرسایشی است و عراق پیروز جنگ نخواهد بود.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه با بیان اینکه در فتح خرمشهر با فضای غبارآلود و التهاب آلود حق و باطل مواجه نبودیم، اما در ۹ دی با هر دو پدیده مواجه هستیم؛ یعنی در یک جنگ نرم به طور گسترده با دشمن درگیر بوده و دوم اینکه تشخیص حق و باطل برای بسیاری از جمله نخبگان سخت شده و به طور طبیعی بروز چنین اتفاقاتی در چنین شرایطی نیازمند بصیرتی بزرگ و خلق حماسهای عظیم است، به همین دلیل ارزش راهبردی حماسه ۹ دی بیشتر است.
وی افزود: نکته دیگر این است که این حماسه گر چه به کف خیابانها کشیده شد و اغتشاش بزرگی را از سر ایران رد کرد، اما چون این حماسه عطف به فتنهای بود که آن فتنه به تعبیر مقام معظم رهبری چیزی نبود که در کف خیابانها دیدید، بلکه طراحی بسیار خطرناکی بود که اهداف خطرناکی را در برداشت و فتنهای بود که از چند لایه تو در تو برخوردار بود، به همین دلیل تصور میکنید، تقلیل حماسه ۹ دی با آنچه در خیابانها اتفاق افتاد، به نوعی نادیده گرفتن ابعاد نامحسوس این حماسه است و آن در واقع ناکارآمد کردن طراحی دشمن در به زانو کشیدن نظام جمهوری اسلامی بود.
فراتی بیان داشت: حماسه ۹ دی ماه برای سالیان سال نظام را بیمه کرد و تصور بسیاری از غربیها را در توانایی خود در خصوص سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ناامید کرد.