جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به کتاب درباه مانایی و میرایی رسید

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، اختتامیه اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛ –جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی– صبح امروز سه‌شنبه مورخ ۱۴ بهمن‌ماه ۹۹ در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این همایش که با حضور سرداران نیروهای مصلح، مسولین کشوری و لشکری از ساعت ۱۰ صبح برگزار شد، در بین ۴۵۰ اثری که به دبیرخانه این همایش رسیده بود، کتاب درباره مانایی و میرایی مجموعه نقد ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، تالیف احمد شاکری عضو هیات علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به عنوان اثر برتر انتخاب شد.

در همین راستا گزیده‌ای از این کتاب خدمتتان ارائه می‌گردد:

نقد ادبی، حلقه مکمل نظریه ادبی است. نظریه ادبی اصول موضوعه نقد ادبی را فراهم ساخته و اسالیب نقد را توجیه می‌نماید. با این وجود، تاریخ ادبیات داستانی پس از انقلاب اسلامی، همواره داستان را مقدم بر نقد و آن را نیز مقدم بر نظریه ادبی قرار داده است. اکنون با دسترس بودن آثار برآمده از متن و جریان انقلاب اسلامی می‌توان با روش عقلی استدلالی و مبتنی بر رویکردهای مشخص در حکمت و فلسفه اسلامی، به مطالعه مصداقی این آثار همت گمارد. این امر قادر است حوزه مطالعات مضاف را به ادبیات داستانی نوآور اسلامی بازنماید و لوازم پرسش‌های نظری بنیادین در نظریه ادبی انقلاب اسلامی را تامین نماید. پرسش‌هایی که نه از دانش نظریه ادبی رایج در غرب برآمده و نه نظریه ادبی در غرب پاسخ درخوری بدان داده است. بلکه منحصراً مقومات، غایات، مبانی و مناشی ادبیات انقلاب اسلامی بارور شده پس از انقلاب اسلامی را جست‌وجو می‌کند. سه نوع اثر در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته‌اند: داستان بلند، داستان کوتاه و کتاب نظری.