به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام دکتر محسن مهاجرنیا عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه در گفتگو با شبستان، در تبیین گفتمان انتظار در اندیشه حضرت آیتالله خامنه ای اظهار داشت: از میان مفاهیم ارزشی و مکتبی در اندیشه سیاسی آیتالله خامنه ای «انتظار» از معدود «مفاهیم جوششی»، گشایشی، تولیدی و اقتدارساز است که در درون پارادایم امامت، نقش پویا و پایایی را برای مکتب اهل بیت(ع) تضمین می کند.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاهافزود: مهدویت و به ویژه انتظار در این عرصه از جمله اندیشه های متعالی است که هم بر پیشفرض قطعیِ گذشته امامت استوار است و هم بر آینده قطعی و حتمی ظهور و طلوع خورشید ولایت عظمای الهی تکیه زده است.
وی با بیان این که رهبر معظم انقلاب جوهره امامت را اشرابکننده انتظار معرفی می کنند، گفت: ایشان انتظار را به مثابه کلیدواژه فهم دین در دنیای متحول، چرخ دنده تولید قدرت مشروع و موتور محرکه امید و حرکت راهبردی به سوی سعادت و پیروزی نهایی میدانند.
حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا بیان داشت: مکتب انتظار از منظر ایشان بر پایه قانع نشدن، نپذیرفتن وضع موجودِ زندگى انسان و تلاش امیدوارانه براى رسیدن به وضع مطلوب حتمی و آینده قطعی، بر اساس آرمانگرایى واقعبینانه است.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری انتظار را به مثابه یک کنش فعال و عمل تحولزا میدانند که سبب آمادهسازى دائمی و تقویتکننده انگیزه در دل و درون باورمندان است و نشاط، تحرک، پویایی و ترقب را یک حقیقت قطعی و ترصد یک ظهور حتمی را از خصایص انتظار میدانند.
عضو هیأت علمی گروه سیاست با تأکید بر این که در اندیشه آیتالله خامنه ای انتظار یک نوع رهایی است، ابراز داشت: البته باید بدانیم که در این اندیشه انتظار به معنای رهاکردن و سکون و نشستن به امید تحقق نیست، بلکه رهایی آزادیبخش و ظلم ستیز و عدالتگستر است.
وی یادآور شد: ویژگیهای فوق گفتمان انتظار را در وزان مهمترین عنصر اکتشاف کننده حقایق متافیزیکی مهدویت قرار داده است و به طور کلی می توان سنخ شناسی مفهوم انتظار، نقش پارادایمیک امامت برای گفتمان انتظار، انتظار رهاییبخش و عدالت گستر، انتظار بزرگترین راهبرد زمینهساز ظهور و کنش انسان سازی، جامعهپردازی و تمدنسازی در نظریه انتظار را از منظر اندیشه رهبر معظم انقلاب بررسی کرد.