به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، صبح روز شنبه مورخ ۲۰ مهرماه جاری نشست بررسی زمینههای همکاری علمی پژوهشگاه و فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با حضور آیتالله علی اکبر رشاد در سالن علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
در ابتدای جلسه آیتالله رشاد ضمن سلام و خوشامد گویی به مهمانان محترم، به معرفی پژوهشگاه و ظرفیتهای آن پرداخت و توضیحاتی در خصوص مأموریتهای ملی، فرآیند تولید علم و اعضای هیأت علمی پژوهشگاه ارائه داد. همچنین نکاتی را در خصوص حوزه علمیه تهران و فعالیتهای آن بیان کرد؛ و در ادامه پیشنهادهایی را جهت همکاری پژوهشگاه و فرهنگستان ارائه کرد.
آیتالله رشاد گفت: با توجه به اینکه در حوزه پزشکی، مطالعات بنیادی (فلسفه پزشکی) و مطالعات اخلاق پزشکی صورت نگرفته و در حوزه حقوق پزشکی نیز کار مطالعاتی اندکی به سرانجام رسیده، با همکاری دو دستگاه، تحقیقاتی در این موارد به سرانجام برسد.
وی افزود: نظر به اینکه در قلمرو پزشکی با مباحث فقهی فراوانی مواجه هستیم، به منظور پرداختن دقیق و نظاممند به این مباحث با همکاری دو دستگاه، مجموعهای تحت عنوان «نظام فقه پزشکی یا دایره المعارف فقه پزشکی» به سرانجام برسد.
رشلد گفت: در زمینه تربیت نیروی ممحض در «فقه پزشکی»، از ظرفیت حوزه علمیه تهران بهرهگیری شود و دو دستگاه در خصوص برگزاری کرسیهای نظریهپردازی در موضوع «فقه پزشکی»، «فلسفه پزشکی»، «اخلاق پزشکی» و… همکاری نمایند.
در ادامه جلسه آقای دکتر مرندی از ارائه پیشنهادهای فوق درخصوص انجام پژوهشهای مشترک در زمینه مطالعات فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی استقبال نمود و بر برنامهریزی فرهنگستان در خصوص همکاری علمی با پژوهشگاه در موضوعات مذکور تأکید کرد. همچنین ایشان، برگزاری دورههای آموزشی و نشستهای مشترک در موضوع «سلامت معنوی» با هدف نزدیکی فرهنگستان و حوزههای علمیه را به عنوان یکی از مصادیق این همکاری برشمرد.
در ادامه جلسه، تعدادی از حضار، مدیران و اعضای محترم فرهنگستان علوم پزشکی پیشنهادهایی در خصوص همکاری علمی طرفین ارائه کردند. همچنین آقای دکتر مهدی عباسزاده به عنوان نماینده پژوهشگاه و جناب آقای دکتر ابوالقاسمی به عنوان نماینده فرهنگستان مجموعه پیشنهادهای مطرحشده در این جلسه را بررسی و فهرست نهایی موارد همکاری علمی دو دستگاه را تنظیم کرده تا در قالب تفاهمنامه به امضای طرفین برسد.