به بهانه حضور سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به معرفی کتاب “جستارهایی در فلسفههای مضاف” که برای نخستین بار در نمایشگاه سی و دوم عرضه خواهد شد میپردازیم.
به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به بهانه حضور سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، قصد داریم تا به معرفی جدیدترین کتابهای این انتشارات بپردازیم.
“جستارهایی در فلسفههای مضاف” عنوان کتاب گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه است که برای اولین بار توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به قلم حجتالاسلام ابوالحسن غفاری عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه منتشر شد.
در متن کتاب “جستارهایی در فلسفههای مضاف” آمدهاست:
فلسفه مضاف، عنوان مستحدثی است که به مانند دانش درجه دوم و با نگاه متافیزیکی عهدهدار بحث از اصول و مبانی مابعدالطبیعی علوم و مضافالیههاست. فلسفههای مضاف در حقیقت از مصداقهای فلسفه مضاف است و گونههای متنوعی دارد که پیش از عنوان «فلسفه مضاف» شکل گرفته است. به نظر میرسد پس از شکلگیری گونههایی از فلسفههای مضاف مانند: فلسفه علم، فلسفه دین، فلسفه روانشناسی، فلسفه فیزیک و … ذهن اندیشهوران به این سمت سوق یافته است که فلسفه مضاف چیست؟ چه هویت و ماهیتی دارد؟ چه اقسامی میتواند داشته باشد؟ آیا تقسیم آن به فلسفههای مضاف به علوم حقیقی و اعتباری و مضاف به امور حقیقی و اعتباری درست و جامع است؟ روش یا روشهای که در فلسفه مضاف به کار میرود، کدام هستند؟ فلسفه مضاف و در پی آن فلسفههای مضاف چه پیشینهای دارند؟ چه تعریفهایی از سوی اندیشهوران درباره فلسفه مضاف گفته شده است؟ آیا میتوان به تعریفی بینالاذهانی و جامع رسید؟ چه آسیبها و نقدهایی متوجه فلسفههای مضاف کنونی است؟ رابطه فلسفه مضاف با حکمت اسلامی چگونه است؟ فلسفههای مضاف چه اهمیت، ضرورت و کارکردهایی دارند؟ آیا ترابطی میان فلسفه مضاف و علوم گوناگون به ویژه علوم انسانی وجود دارد؟ ارتباط فلسفههای مضاف با مبانی هستیشناختی، معرفتشناختی، انسانشناختی، غایتشناختی و ارزششناختی علوم انسانی چگونه است؟ نقش فلسفههای مضاف در تولید علوم گوناگون چیست؟ این پرسشها و دهها پرسش دیگر که در حوزه فلسفه مضاف مطرح میشود پاسخی مناسب میطلبد. یکی از هدفهای اساسی و مهم مجموعه مقالات و گفتوگوهایی که در این اثر آمده است، به دنبال پاسخ به پرسشهای پیشگفته و طرح مسایل جدید در حوزه فلسفه مضاف است.
کتاب “جستارهایی در فلسفههای مضاف” به کوشش حجتالاسلام ابوالحسن غفاری برای اولین بار در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از چهارم لغایت چهاردهم اردیبهشتماه جاری عرضه خواهد شد.