به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نشست انقلاب و کارآمدی: آسیبشناسی الگوهای تحلیل رابطه انقلاب و کارآمدی به همت گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشگاه روز دوشنبه ۱۵ بهمنماه جاری با حضور و سخنرانی آقایان دکتر مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین و حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم عضو هیات علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
دکتر مرتضی نبوی در ابتدای این نشست علمی انقلابی گفت: نظریهها و الگوهای کارآمدی عمدتا برای نظامهای سیاسی تعریف شده است؛ ولی بنده برای بررسی کارآمدی انقلاب جمهوری اسلامی نظریه تحلیل گفتمان را در نظر گرفتهام.
وی ادامه داد: در نظریه گفتمان دو پارامتر مطرح است، یک در دسترس بودن؛ به این معنا که فعالان و کنشگران اجتماعی هر موقع اراده کنند میتوانند به آن گفتمان تمسک جویند و از آن طریق پاسخگوی نیازهای خود باشند و دوم معتبر بودن آن؛ به این معنی که آیا این انقلاب در تحولات خودش را حفظ کرده است یا خیر که به نظر من هر دو ویژگی این گفتمان در انقلاب اسلامی کاملا برجسته است.
نبوی گفت: انقلاب اسلامی در واقع پارادیم جدیدی را مطرح کرد و به آن نیز عمل کرد و تجربه به ما نشان داد که این انقلاب توانمندساز و کارآمد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: کارآمدی به عنوان یک چالش به نظام جمهوری اسلامی برمیگردد، که باید گفت در حوزه امنیتی و دفاعی همچنین حوزه علمی و فرهنگی کاملا کارآمد بوده است؛ اما متاسفانه در قوای سهگانه خود با چالشهای جدی در این زمینه رو به رو است.
وی تصریح کرد: در قوه مققنه ما با تورم قوانین مواجه هستیم که منشأ فساد است، در قوه مجریه نیز نظام اداری ما در شأن جمهوری اسلامی نیست و هیچ شفافیتی در آن وجود ندارد همچنین قوه قضاییه هم از قوانین متعارض و فسادهای موجود در آن رنج میبرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امیدوار هستیم با ایجاد دولت یکپارچه الکترونیک، انقلاب در بخشهای اشاره شده نیز کارآمدی بیشتری داشته باشد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم نیز به کارآمدی صد در صد انقلاب اشاره کرد و گفت: به اعتقاد بنده انقلابی که با کمترین هزینه به بیشترین اهداف خود آن هم با حداقل پیامدهای منفی برسد میتوان گفت انقلاب کارآمدی بوده است.
وی گفت: امروزه انقلاب اسلامی ما فراتر از افقهای اولیه خود میاندیشد و در واقع در حال تبدیل شدن به یک تمدن بزرگ است و نمونه بارز یک انقلاب موفق و صددرصد کارآمد برای تمامی دنیاست.
عضو هیات علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان گفت: کارآمدی انقلاب با کارآمدی نظام دو چیز متفاوت است. عدم تمایز بین اینکه منظور ما از کارآمدی در چه موردی است باعث بروز مغالطه میشود. همچنین باید بگویم که ما برای بیان مشکلات موجود در جامعه نمیتوانیم از کارآمدی چهل ساله انقلاب صحبت کنیم بلکه در این موضوعات از کارآمدی دولتها صحبت باید شود.