نشست خبری اعضای شورای علمی طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی برگزار شد

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نشست خبری اعضای شورای علمی «طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی» صبح یکشنبه ۱۴ بهمن ماه جاری با حضور مسئولان دبیرخانه انجمن های علمی حوزه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشگاه قرآن و حدیث، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مرکز تحقیقات کامپیوتری نور در مرکز همایش های بین المللی غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی مشاور رییس پژوهشگاه در امور حوزوی که به نمایندگی از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این نشست خبری حضور داشت، خاطرنشان ساخت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سال ۱۳۷۳ حسب الامر مقام معظم رهبری و با مشارکت اساتید و بزرگان حوزوی از جمله آیات مصباح یزدی، هاشمی شاهرودی و با همت استاد رشاد راه اندازی شده است.
«نظریه‌پردازی و نوآوری علمی در جهت توسعه و تعمیق معرفت دینی، و نیز بسط مطالعات راهبردی و کاربردی گره‌گشا در قلمرو حکمت و اندیشه‌ی دینی، فرهنگ، معارف و علوم انسانیِ اسلامی»، «تعمیق و تحکیم بنیادهای معرفتی گفتمان فکری انقلاب اسلامی و رفع نیازمندی‌های نظری جمهوری اسلامی در زمینه‌ی نظامات اجتماعی و رفتاری اسلام و ارائه‌ی الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت»، «بازشناسی، نقادی، بازپیرایی و بازارائه‌ی مواریث معرفتی بازمانده از سلف صالح، در حوزه‌ی دین‌پژوهی، فرهنگ و اندیشه‌ی دینی و نظامات اسلامی»، «مطالعه‌ی مقایسه‌ای (تطبیقی) و نقد فعال، مبتکرانه و روشمند مکاتب و نظریه‌های معارض و رقیب در قلمرو حکمت و اندیشه‌ی دینی، فرهنگ و علوم انسانی اسلامی»، «دفاع علمی از حکمت و معرفت دینی و فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی»، «بازآرایی و ارائه‌ی شایسته و اثربخش مبانی و معارف وحیانی و تعالیم اهل‌بیت(ع)، ناظر به نظرها و نیازهای نوپدید» و «تربیت صاحب‌نظران متعهد و متمحض، کارآ و زمان‌آگاه، در زمینه‌های مندرج در بندهای فوق» از اهداف فعالیت‌های این پژوهشگاه است.

این پژوهشگاه دارای چهار پژوهشکده، مراکز گوناگون و ۳۵ گروه فعال است و مخاطبان این پژوهشگاه عموم مخاطبان نخبگانی می‌باشند.
پژوهشکده حکمت و دین پژوهی، پژوهشکده نظام‌های اسلامی، پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی و پژوهشکده دانشنامه‌نگاری دینی، چهار پژوهشکده پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی می باشد.
این پژوهشگاه ۶۹ عضو هیأت علمی داشته و نشریات گوناگونی به زبان های مختلف به رشته تحریر درآورده که تاکنون ۵۲۴ شماره نشریه از این پژوهشگاه منتشر شده است.
قریب به سه هزار و ۱۶۷ مقاله در نشریات این پژوهشگاه انتشار یافته و ۹۷۳ کتاب در رده های گوناگون از سوی این پژوهشگاه منتشر شده است که آثار منتخب آن در نمایشگاه حضور دارند.

برگزاری ۱۴ کرسی نظریه‌پردازی، یک هزار و ۸۲۷ همایش و نشست علمی در رده‌های گوناگون و ۱۲۵ نشست و گفتگوی علمی با حضور صاحب نظران خارجی و بین‌المللی از دیگر فعالیت‌های پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بوده است.
تولید علوم انسانی و اسلامی در دستور کار این پژوهشگاه بوده و به ویژه در فلسفه‌های مضاف نیز فعالیت داشته و هرساله همایشی را در یکی از فلسفه‌های مضاف برگزار می‌نماید و به عنوان قطب فلسفه دین مجوز رسمی دارد.
لازم به ذکراست نمایندگان سایر مراکز فعال در ظوریا علمی طرح گفتمان انقلاب اسلامی که با حضور ۱۲ مرکز دائر شده است در ادامه این نشست خبری به ایراد سخنرانی پرداخته و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.