به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، همایش ملی ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران به همت «قرارگاه جهادی اندیشه» وابسته به پژوهشگاه، صبح چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور رهبران و پیروان ادیان الهی در تالار علامه جعفری(ره) پژوهشگاه در شهر تهران برگزار شد.
در این همایش جمعی از شخصیتهای برجسته ادیان از جمله آیتالله «علیاکبر رشاد»، رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛ حجتالاسلام والمسلمین «محمدحسن اختری»، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع)؛ مولوی «محمداسحاق مدنی» رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛ «سید محمود علوی» دستیار رییس جمهور در امور ادیان و اقوام»؛ حاخام «یونس حمامی لاله زار» رهبر دینی کلیمیان ایران؛ «افشین نمیرانیان» رئیس انجمن زرتشتیان؛ «وانیا سرگیز» خوری اسقف کلیسای آشوری کلدانی کاتولیک»؛ «مارنِرسای بنیامین» اسقف ایران، ارمنستان و گرجستان؛ «آراکِل کادِهچیان» دستیار خلیفه ارامنه تهران؛ «سرکیس داویدیان» اسقف کلیسای ارامنه کاتولیک؛ «همایون سامه یَح» رییس انجمن کلیمیان و نماینده مجلس؛ «پدرام سروش پور» عضو انجمن موبدان ایران، مهندس شارلی انوبه نماینده اقلیت (مسیحیان آشوری) دوره یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی، ماموستا «ملاعزیز بابایی» امام جمعه اهل سنت تهران و دیگر اصحاب و پیروان ادیان آسمانی سخنرانی کردند؛ همچنین حجتالاسلام «حمیدرضا ارباب سلیمانی»، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این همایش حضور داشت.
حاخام «یونس حمامی لالهزار» رهبر دینی کلیمیان ایران در این همایش با تأکید بر اهمیت صلح در تعالیم ادیان الهی گفت: همیشه انسانها آرزوی صلح و آرامش داشتهاند و آرمان مشترک همه ادیان، برقراری صلح و امنیت در دنیاست.
وی با اشاره به تقسیمبندی جنگ در آیین یهود افزود: در یهودیت، جنگها به دو دسته جنگ واجب و اختیاری تقسیم میشوند. در جریان جنگ ۱۲ روزه، ایران به بهانهی واهی مورد تهاجم قرار گرفت و سرداران و دانشمندان نخبه ایرانی هدف حملات قرار گرفتند.
حاخام حمامی ادامه داد: با هدایت رهبر انقلاب و با آمادگیهایی که در سالهای گذشته فراهم شده بود، اتحاد و انسجام ملی بار دیگر آشکار شد. در این جنگ، ملت پیشروتر از مسئولان عمل کرد، و برخاسته از فرهنگ و تمدن کهن ایرانی، نشان داد که با وجود تفاوت در سلیقهها، هیچ ایرانی وطن و هممیهن خود را به دشمن نخواهد فروخت و علیه کشورش گام برنمیدارد.
وی با بیان اینکه دفاع ملت ایران از میهن، جای شکرگزاری دارد، اظهار داشت: ایرانیها در این نبرد نشان دادند که نسبت به دفاع از کشور خود بیتفاوت نمیمانند. در فرهنگ دینی ما آمده است که یکی از اهداف آفرینش، تکثیر انسانها و شناخت خداوند است. همه انسانها از یک ریشهاند و نابود کردن یک انسان، معادل نابودی همه انسانیت است. از این رو، هیچکس نباید نسبت به ریختن خون انسانها بیتفاوت بماند.
رهبر دینی کلیمیان ایران تصریح کرد: ملت ایران نسبت به دفاع از خود بیتفاوت نبوده است و روشن است که اگر توان دفاعی کشور وجود نداشت، دشمنان هرگز پیشنهاد آتشبس ارائه نمیکردند.
وی در ادامه با اشاره به پیشرفتهای علمی ایران در زمینه هستهای گفت: ما بهدنبال بمب اتم نبودهایم، اما با وجود این نیت صلحآمیز، مورد حمله قرار گرفتیم. هیچ کشوری حاضر نشد به ایران در زمینه هستهای کمک کند و همه دستاوردها نتیجه تلاش جوانان و نخبگان ایرانی است.
حاخام حمامی لالهزار تأکید کرد: دشمنان نباید از حمله به مراکز هستهای ایران احساس پیروزی کنند، چرا که این مراکز با قدرت و کیفیتی بهتر بازسازی خواهند شد. در باور همه ادیان توحیدی، استفاده از سلاحهای کشتار جمعی حرام است و چنین سلاحهایی مشروعیت ندارند.
وی با ابراز ناامیدی از عملکرد نهادهای جهانی در قبال ایران گفت: هیچ اعتمادی نمیتوان به سازمانهای بینالمللی داشت، چرا که آنها حملات به ایران و مراکز هستهای را محکوم نکردند. کشورهای اروپایی و غربی همصف آمریکا بودند، اما لطف خداوند موجب شد قدرت و اقتدار ایران به نمایش گذاشته شود و دشمنان را از اقدامات خود پشیمان سازد.
رهبر دینی کلیمیان ایران همچنین با اشاره به پیشینه صلحطلبی ملت ایران اظهار داشت: در طول ۳۰۰ سال اخیر، ایران هیچ جنگی را آغاز نکرده و همواره نشان داده که بهدنبال صلح است. در داخل کشور نیز، ادیان مختلف با صلح و احترام در کنار یکدیگر زندگی میکنند که نشاندهنده انسجام و همبستگی ملی است.
وی در پایان با تأکید بر آمادگی دفاعی ملت ایران خاطرنشان کرد: ما بهدنبال جنگ نیستیم، اما هرگز از خود دفاع نکرده باقی نمیمانیم. اتحاد ملی و یکپارچگی میان ملت و نیروهای مسلح ایران وجود دارد و امیدواریم با شکلگیری جبهه جهانی مقاومت از سوی ملتها، به صلح و آرامش جهانی دست یابیم.