به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دکتر مسعود معینیپور مدیر شبکه چهارم سیما با حضور در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عصر روز شنبه مورخ ۱۲ خردادماه جاری با ریاست پژوهشگاه، آیتالله علیاکبر رشاد دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که با حضور مهدی رمضانی چابک رییس حوزه ریاست، دکتر فرشاد مهدیپور مدیر گروه مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه و حمید امیرچقماقی دبیر قطب علمی فلسفه دین همراه بود، طرفین در زمینه های مختلف تعامل و همکاری، بحث و تبادل نظر کردند.
دکتر معینیپور مدیر شبکه چهار سیما با اشاره به ظرفیت های پژوهشگاه و شبکه چهار سیما برای همکاری های بیش از پیش گفت: منشأ اصلی دو نهاد پژوهشگاه و شبکه چهار سیما انبساط فکری دهه هفتاد بود، در ادامه این دو مجموعه در دو مسیر متفاوت پیش رفتهاند، یکی تعمیق و دیگری روشنفکری و لذا برای همگرایی هرچه بیشتر این نهادها کارهای مشترکی میتوان انجام داد.
وی با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اصلیترین فرصتهای پیش رو این است که کاری با همین عنوان چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تولید شده و با همین نام پخش شود. پژوهشگاهها و موسسات مشابه کمتر به مبانی نظری انقلاب اسلامی ورود کردهاند و امروزه دورهای است که نیاز به این مهم بیش از پیش احساس میشود.
مدیر شبکه چهار سیما به ظرفیت بالای موجود در پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: برای تولید برنامههایی درس گفتار گونه باید از ظرفیتهای موجود در پژوهشگاه جهت ساخت و تولید محتوا استفاده کرد و ما هم در شبکه چهار این تولیدات را پخش خواهیم کرد.
وی گفت: همکاری بین پژوهشگاه و شبکه چهار در قالب اتاق فکر باشد و پژوهشگاه از لحاظ محتوایی ما را پشتیبانی کند و برنامه سازی برای محتویات تولید شده توسط ما انجام خواهد شد. همچنین نشستهای انجام شده در پژوهشگاه به لحاظ دارا بودن بار علمی مناسب درون بحث، قابل پخش از سوی این شبکه خواهد بود.
آیتالله علیاکبر رشاد رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نیز در این دیدار ضمن تقدیر از فعالیتهای انجام شده فی مابین پژوهشگاه و شبکه چهارم سیما گفت: در ابتدا و با تاسیس شبکه چهار، قرار بود تا این شبکه در آینده به یک شبکه علمی محض تبدیل شود. اما تصور اولیه تحقق پیدا نکرد. بعد قرار بود تا سیما به دانشگاهی برای تبادل علم تبدیل شود که بعدها همه گفتند شبکه چهارم سیما، همان دانشگاه خواهد شد. یک شبکه علمی محض با مخاطبانی خاص و محدود.
آیتالله رشاد گفت: ما هیچگاه از ظرفیتهای بیبدیلی که انقلاب اسلامی برایمان فراهم کرده آن طور که باید استفاده نکرده ایم. مساله قراردادهای همکاری نهادهای فرهنگی همیشه از دغدغه های مقام معظم رهبری بوده و ایشان هر چند وقت یکبار این موضوع را شخصاًپیگیری میکردند و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همیشه در راس نهادهایی بوده است که قراردادهای همکاری زیادی با دیگر نهادها داشته و دارد.
موسس و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین تصریح داشت: یکی از نکات مهم همکاری، انعکاس بحثهای کرسیهای نظریه پردازی است، که این انعکاس مشکلاتی دارد. وقتی کرسی مورد قبول واقع شد و خوب برگزار شد، با قصد پخش، این کرسی بازتولید شود آنگاه ارزش پخش از رسانه ملی را پیدا خواهد کرد. که البته در این خصوص هم باید راه حل پیدا کرد چون ترکیب و چیدمان مهم نیست، و اصل ظرفیت است، یعنی آن نظریه اصلی که برای پخش شدن و برنامهسازی، بازتولید شود. که حتی میشود با فراهم کردن لوازم و استفاده از ظرفیتهای مکانی برخی موسسات این مساله را نیز حل کرد.
آیتالله رشاد همچنین نسبت به موضوع ایجاد درس گفتارها گفت: ظرفیتهای علمی در پژوهشگاه برای راه اندازی این موضوع بالاست، دورهی قبلی در همین محل و در تالار علامه جعفری پژوهشگاه، دروس ضبط و از شبکههای سیما پخش میشد، تا این دوره که به دلایل مالی پخش منتفی شد. پژوهشگاه حاضر است تا با مشارکت دو سویه، موظفی حضور اعضای علمی پژوهشگاه برای تولید درس گفتارهای علمی لحاظ شود. در خصوص اتاق فکر هم باید گفت که کار خوبی است و وقتی کاری با این ظرفیت بالای علمی ایجاد میشود، حتما باید اتاق فکری داشته باشد. بعضی دوستان تأملی کنند و بگویند که با استفاده از این ظرفیت، چه کارهایی میتوان انجام داد و این برنامهریزی در قالب تقویمی کاری به دو طرف ارائه شود.
علی اکبر رشاد در خصوص چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز گفت: در خصوص چهل سالگی انقلاب نکتهای که شما فرمودید کاملا درست است، در مقام تأسیس دانش، دانشهایی که در ایران در شرف تأسیس هستند، به اندازه ای قابل قیاس با یک تاریخ است. تاریخی گذشته تا علومی مثل فلسفه، اصول، کلام و فقه تولید شده و به نظر من در حال حاضر علومی در حال تأسیس است که به مقیاس عمر یک تاریخ است.