نگاهی بر دانشنامه های فارسی معاصر (دائره المعارف بزرگ اسلامی)- ۲۰

عنوان مقاله : نگاهی بر دانشنامه های فارسی معاصر (دائره المعارف بزرگ اسلامی)- ۲۰
نویسنده : یار شاطر، احسان
منبع :

مجله ایران نامه » زمستان ۱۳۷۵ – شماره ۵۷ (از صفحه ۹۵ تا ۱۱۶)

قسمتی از متن مقاله :

این دائره المعارف مفصل‏ ترین و همچنین مهمترین دانشنامه ایست که در ایران‏ معاصر بنیان گرفته.نیز باید گفت که در هیچ یک از کشورهای اسلامی‏ دانشنامه‏ ای به این تفصیل بنا نهاده نشده و طبعا باید آنرا یکی از پدیده‏ های‏ سودمند و مشکور ایران پس از انقلاب بشمار آورد.تاکنون شش جلد از این‏ دائره المعارف از”آب‏”تا«احمد بن عبد الملک»در نزدیک به ۴۵۰۰ صفحه در قطع‏ رحلی دو ستونی با کاغذ و حروف مناسب به طبع رسیده است.

بخلاف غالب دانشنامه‏ هائی که در ایران منتشر شده یا می‏ شوند این دائره المعارف‏ دچار عسرت مالی نبوده است و از این رو توانسته نه تنها عده زیادی از دانشمندان‏ و دانش‏ پژوهان ایران در رشته‏ های مختلف را در خدمت خود به کار بگمارد و از مقالات آنها برخوردا شود،بلکه مهمتر آنکه توانسته است وسائل پژوهش و تحقیق را نیز در اختیار این دانشمندان قرار دهد.این وسائل یکی تأسیس‏ کتابخانه ایست که نزدیک به ۲۸۲۰۰۰ جلد کتابهای چاپی به زبانهای فارسی و عربی و زبانهای غربی،بیش از ۱۷۸۷ جلد کتابهای خطی،بالغ بر ۲۷۶۴ جلد نسخ عکسی و حدود ۱۱۰۰ حلقه میکرو فیلم از اسناد و نسخه‏ های خطی و بیش‏ از ۱۰۰۰۰ برگ اسناد و فرامین و نامه‏ های تاریخی گرد آورده است(مجله کلک‏ ۵۶-۵۵،مهر و آبان ۱۳۷۳،ص ۱۵۶).

دانلود مقاله : نگاهی بر دانشنامه های فارسی معاصر (دائره المعارف بزرگ اسلامی)- ۲۰