به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب مهارتی «مهارتهای بهداشت و سلامت جسمی» توسط گروه سنتهای حوزوی و آداب طلبگی مرکز پژوهشهای جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به زودی منتشر خواهد شد. در همین زمینه گفتوگوی کوتاهی با حجتالاسلام دکتر عباسعلی واشیان نویسنده کتاب انجام دادهایم که در ادامه مطلب از منظرتان عبور خواهد کرد.
با سلام؛ لطفا بفرمایید محورهای اصلی کتاب شما چیست؟
بسم الله الرحمن الرحیم؛ این کتاب ۳ فصل خواهد داشت؛ در فصل اول: کلیات و مفاهیم سلامت را بیان میکنیم. در فصل دوم از بهداشت جسمی صحبت میشود و در فصل سوم بیماریهای جسمی بیان میگردد. در فصل اخیر به محورهایی از قبیل شناخت علل و عوامل بروز، نشانههای بیماری، درمان و مراقبتها پرداخته میشود.
این کتاب قرار است به چه سوالات مخاطب طلبه جوان پاسخ دهد؟
مهمترین سوالات دراین زمینه عبارت اند از: مفاهیم کلیدی در سلامت چیست؟ مهارتهای رعایت بهداشت جسمی کدامند؟ چگونه از بروز بیماریهای جسمی پیشگیری کنیم؟ اگر مبتلا به بیماریهای جسمی شدیم، چگونه پیگیری کنیم؟
اهمیت موضوع کتاب در زمانه حاضر چیست؟
آشنایی طلاب با مهارتهای ایجاد، حفظ و ارتقاء سلامت جسمی الزامی است. همچنین در صورت بیماری، شناخت و بکاربستن مهارتهای مواجهه با بیماریهای جسمی اجتناب ناپذیر است. همان اندازه که تعالی روحی مهم است باید به فکر صحت جسم نیز بود و ما در این کتاب این رویکرد را مورد توجه قرار میدهیم.
چرا به سراغ سوژه اصلی کتاب رفتید؟
بدلیل استفاده به عنوان منبعی مکتوب برای ایجاد مهارت یا مهارتافزایی در مهارتهای سلامت جسمی این سوژه انتخاب شد. کمتوجهی طلاب به سلامتی خود ضررهای جبران ناپذیری را به آنها وارد میکند. بسیاری از این ضررها واقعا قابل پیشگیریاند و از وارد آمدن خسارات مادی و معنوی فراوان جلوگیری میکنند.
سیر منطقی مباحث کتاب چگونه است ؟
ابتدا به بیان کلیاتی همچون وجود مشکلات و مسائل بیماریهای جسمی و ضرورت آگاهی از مهارتهای سلامت جسمی پرداخته شده است. سپس به مفاهیم کلیدی حوزه سلامت جسم اشاره شده و در نگاهی بهداشتی و پیشگیری با بیان مهارتهای حفظ سلامت جسم، بارزترین مشکلات جسمی انتخاب شده است. در نهایت با توجه به ابتلای برخی از افراد به بیماریهای مختلف جسمی، راههای شناسایی و اقدامات مراقبتی و درمانی آنها به اختصار آورده شده است.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب (در آیندهای نزدیک) میتوانند به وبگاه سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مراجعه نمایند.