جنگ کنونی، مواجهه تمدنی با غرب صهیونیستی است؛ راهی جز پیروزی قاطع نداریم

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دویست و شصت و چهارمین کرسی آزاداندیشی دانشگاه طلوع مهر با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه و استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی برگزار شد.  وی در این نشست با تحلیل ابعاد مختلف درگیری‌های اخیر، اظهار داشت: جنگ ما با اسرائیل تنها به عنوان یک کشور غاصب نیست؛ اسرائیل نماد یک تمدن است. ما در عرصه تمدنی در حال جنگ هستیم و در جنگ تمدن‌ها، شرایط بسیار پیچیده و فراتر از دعاوی سرزمینی و ابزارهای فیزیکی است.

دکتر مهاجرنیا با اشاره به ماهیت فراکشوری این نبرد گفت: این جنگ، فرادینی، فراکشوری و فرامرزی است. وقتی پای تمدن به میان می‌آید، می‌بینیم بسیاری از مسلمانان اظهار خشنودی می کنند کشور پاکستان رسماً اعلام می‌کند حاضر است تا مرز مشارکت هسته‌ای به کمک ایران بیاید. این یعنی جنگ تمدن اسلام با کل تمدن غرب است که پشت اسرائیل ایستاده است.

وی افزود: در جنگ تمدنی، هویت‌های تاریخی احیا می‌شود. همانطور که قرآن کریم برای مقابله با یهودیان زمان پیامبر(ص)، تاریخچه قوم بنی‌اسرائیل از زمان حضرت موسی(ع) را بازخوانی کرد و فرمود به خاطر شبهات هایی که از نظر فکری و اعتقادی شما با اجداد گذشته خود دارید همان  خصلت های ناروا را دارید :« كَذَلِكَ قَالَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ مِثْلَ قَوْلِهِمْ ۘ تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ »(بقره: ۱۱۸) و آنگاه فرمود یهودیان با این خصلت های ناروا دشمن ترین دشمنان مؤمنان هستند : « لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ »(مائده :۸۲) امروز نیز ما این یهود را ادامه همان قوم لجوج و خبیثی می‌بینیم که انبیا را آزار دادند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر حساسیت تاریخی شرایط کنونی، بیان کرد: این جنگ دائر مدار میان پیروزی و شکست است. هر کسی پیروز شود، آینده خاورمیانه را رقم می‌زند و می‌تواند خود را به عنوان یک قطب برتر جهانی مطرح کند. اگر ایران در این جنگ شکست بخورد، چه با مذاکره و چه در میدان، شرایطی بدتر از سوریه خواهد داشت. به همین دلیل ما به چیزی کمتر از پیروزی نباید فکر کنیم و باید تمام ظرفیت‌هایمان را برای آن به کار گیریم.

وی با استفاده از تمثیل تاریخی طارق بن زیاد، فرمانده فاتح آندلس، گفت: طارق بن زیاد پس از عبور از دریا، دستور داد تمام کشتی‌ها را آتش بزنند و گفت ما راه بازگشتی نداریم؛ یا پیروز می‌شویم یا همین‌جا می‌میریم. امروز ما نیز در چنین شرایطی هستیم و باید با این ذهنیت وارد میدان شویم که اسرائیل باید نابود شود وگرنه او ما را نابود خواهد کرد.

از غافلگیری تا بازسازی اقتدار در ۱۸ ساعت

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا به تحلیل وقایع اخیر پرداخت و گفت: ما در ابتدا با حمله به فرماندهان ارشد نظامی، غافلگیر شدیم و از نقطه صفر در مقابل صد قرار گرفتیم. اما مقام معظم رهبری در لحظه‌ای که تقریباً تمام مشاوران نظامی خود را از دست داده بودند، شخصاً فرماندهی جنگ را به عهده گرفتند و در شرایطی سخت، ورق را برگرداندند. او توانست موازنه قوا را تا حدودی به نفع ایران تغییر دهد.

وی با اشاره به بازتاب جهانی این اقدام، افزود: یک ژنرال بازنشسته آمریکایی گفته است که در دنیا چنین واکنشی بی‌نظیر است کشوری پس از چنین ضربه سنگینی به سران نظامی‌اش، ظرف ۱۸ ساعت خود را بازسازی کرده و کشور مقابل را موشک‌باران کند. این سرعت عمل و بازسازی قدرت، یک امتیاز بزرگ و یک تئوری اقتدار است که باید در جهان تبلیغ شود. برخی  برای وضعیت رهبری در آن وضعیت تعبییر به تنهاترین سردار داشتند اما من معتقدم باید او را قوی ترین سردار نامید.

بایسته‌های پیروزی در جنگ تمدنی

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا در ادامه تحلیل خود، با تأکید بر لزوم دستیابی به پیروزی قاطع، مجموعه‌ای از راهکارها و بایسته‌های استراتژیک را برای نظام، دولت و ملت برشمرد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

۱. تقویت جبهه مقاومت و همبستگی ملی

وی اولین و فوری‌ترین اقدام را «تقویت تفکر مقاومتی» دانست و گفت: مردم باید شناخت و ادراک خود را از وضعیت بالا ببرند، نه اینکه به فکر ذخیره نان و بنزین باشند. او همچنین بر ضرورت گسترش و تعمیق «همبستگی ملی و اتحاد با کشورهای اسلامی» به عنوان یک سپر دفاعی حیاتی تأکید کرد.

۲. به‌کارگیری تمام ظرفیت نظامی و جلوگیری از فرسایشی شدن جنگ

این کارشناس مسائل سیاسی هشدار داد که نباید فرصت طلایی کنونی را از دست داد. او تصریح کرد: اگر جنگ فرسایشی شود، اسرائیل مانند اوکراین از سوی غرب تجهیز خواهد شد. ما باید همین امروز هرچه موشک و تکنولوژی پیشرفته داریم به میدان بیاوریم و دشمن را از سربلند کردن پشیمان کنیم. نباید بگوییم ابزارهایی داریم که بعداً رو می‌کنیم؛ همین الان باید رو شوند.

۳. دیپلماسی فعال و هماهنگ با میدان

دکتر مهاجرنیا با اشاره به هماهنگی کامل میان دستگاه‌های اجرایی در شرایط فعلی، اظهار داشت: دیپلماسی ما باید فعالانه در عرصه جهانی یارگیری کند، برای سناریوهای مختلف (پیروزی، تساوی یا شکست) برنامه‌ریزی دقیق داشته باشد و در هرگونه مذاکره احتمالی در آینده، با قدرت و از موضع برتر وارد عمل شود، نه از موضع ضعف و امتیازدهی یک‌طرفه.

۴. راهبری جنگ ادراکی و شناختی

او با بیان اینکه پیروزی در میدان نبرد کافی نیست، افزود: ما باید ذهنیت دنیای غرب و سران آن را تغییر دهیم تا به این باور برسند که با ایران نمی‌توان طرف شد. باید پیروزی‌های خود مانند ساقط کردن جنگنده‌های F-35 را با نمایش خلبانان یا لاشه هواپیما به رخ بکشیم. این یعنی استفاده هوشمندانه از فرصت‌ها برای نمایش اقتدار.

۵. بهره‌گیری و تحکیم وحدت ملی

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر، وحدت ملی نسبی ایجاد شده در کشور را یک فرصت تاریخی خواند و گفت: این جنگ یک وفاق ملی را که دشمن مسبب آن بوده، برای ما فراهم کرده است. باید این فرصت را مغتنم شمرده، آن را تقویت کنیم و نگذاریم پس از جنگ به نقطه اول اختلافات بازگردیم.

۶. تهدید متقابل و استقبال از متحدان

وی به عنوان آخرین بایسته، بر لزوم اتخاذ رویکردی قاطع در برابر تهدیدات دشمن تأکید کرد و افزود: وقتی دشمن ما را به سلاح هسته‌ای تهدید می‌کند، ما نیز باید ولو به صورت مبهم، تهدید متقابل کنیم. همچنین باید از پیشنهاد پاکستان برای همکاری هسته‌ای استقبال کرده و از این کشور اسلامی تشکر به عمل آوریم.

آینده تمدن نوین اسلامی در گرو پیروزی

دکتر مهاجرنیا در پایان تأکید کرد: آینده تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری مطرح کرده‌اند، امروز با پیروزی ما در این جنگ گره خورده است. اگر پیروز نشویم، تمدن بالنده ای در کار نخواهد بود. اگر در این جنگ پیروز شویم، امنیت کشور برای پنجاه سال آینده تأمین می‌شود و ایران به رأس خاورمیانه و یکی از قطب‌های قدرت جهانی تبدیل خواهد شد.  وی تصریح کرد: بنابراین، باید با یک نگاه تمدنی، همه ابزارها از جمله قدرت معنوی و نصرت الهی را به کار بگیریم و این جنگ را قدم به قدم با ارزیابی دقیق پیش ببریم تا به پیروزی قاطع دست یابیم.

مهاجرنیا در پایان افزود شرایط خوبی برای تحقق یک آرمان ۴۶ ساله فراهم آمده است.یکی از شعار های ثابت ملت ایران در این مدت نابودی اسرائیل بوده است . حالا هم متجاوز به حریم کشور ماست هم سرداران بزرگ جریان مقاومت و سپاه اسلام را ترور کرده  است. با جنایت در غزه و کشتن زن و بچه های بی دفاع منفور همه ملت ها است. دادگاه بین المللی لاهه حکم بازداشت سران این رژیم را به عنوان جنایتکار تصویب کرده، شرایط جهانی به نفع ماست نباید فرصت سوزی کرد . نباید  در این شرایط در دام مذاکره و آتش بس و صلح گرفتار شد ما با این پیروزی تمدن سازی خواهیم کرد. ما با این پیروزی خاورمیانه بزرگ را می سازیم با این پیروزی آرزوی همه شهدایمان را برآورده می کنیم . البته در کنار میدان سیاستمداران  همه عرصه سیاست وداخلی و روابط بین الملل را رصد کنند . الصُّبْحُ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ.