«سنت‌های پژوهشی در حوزه» مورد بررسی قرار گرفت

به گزارش اداره روابط عمومی پژوهشگاه، در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر پورامینی رییس مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه با بیان اینکه گروه سنت‌‌های حوزوی و آدااب طلبگی از گروه‌های تابعه مرکز پژوهش‌های جوان است، گفت: این گروه در سال ۱۳۸۹ با هدف شناسایی و حفظ و احیای سنت‌های اصیل حوزوی، تلاش در ترویج، ارتقا سطح دانش و بینش و اخلاق طلاب جوان، حرکت جامع و نظام‌مند در مسیر رشد و تعالی فردی و جمعی طلاب جوان و تبیین و ترویج آرمان تحول و ترویج و تبیین گفتمان حوزه انقلابی و تبیین و ترویج آداب طلبگی تشکیل شده است و در طول ۶ سال از حیات این گروه چند گام مهم برداشه شده است.

وی افزود: گام اول تولید مجموعه ۵۰ دفتری مهارت‌های طلبگی بود که ۲۱ دفتر از آن چاپ و توزیع شد و ۲۹ دفتر از آن نیز در حال تدوین و انتشار است.

گام دوم تولید آثار غیر مهارتی برای طلاب جوان بود که تاکنون چند جلد آن منتشر شده است.

گام سوم هم در سال گذشته برداشته شد و به نوعی بعد از بسته شدن مجموعه ۵۰ دفتری است. این مجموعه برای مخاطبان سطح ۳ و ۴ و با اهمیت به دو موضوع اول ترویج آرمان تحول و دوم حوزه انقلابی صورت گرفت.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین میرمعزی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه و رییس پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه بحث پژوهش در حوزه بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری و مراجع معظم ما بوده است، اشاره کرد: علی رغم سابقه ارزشمند علمای ما در امر پژوهش در علوم اسلامی، اما متاسفانه در حوزه فعلی این بحث کمرنگ شده و از وقتی که ما نظامات دانشگاهی را به نوعی وارد حوزه کردیم مقداری مدارس و درس‌های حوزه به سمت حافظه محوری رفته و روحیه پژوهش در طلاب تقویت نشده است.

وی در ادامه سنت‌های پژوهشی در حوزه علمیه را یکی از مسایل مهم برای آن معاونت دانست و افزود: منظور از سنت پژوهش در حوزه، سنت‌هایی است که در تاریخ حوزه در بین علمای ما وجود داشته و ما می‌خواهیم آنان را استخراج و تبیین و مستدل کنیم تا مبنای ما در این حرکت تحولی در پژوهش قرار گیرد. بعنوان مثال برخی از نمودهای پژوهشی در حوزه بصورت تقریر نویسی، تعلیقه نویسی و شرح نویسی بوده است. ولی این امر در فضای امروز در حال کمرنگ شدن است و البته یکی از برنامه‌های ما در سال جاری، حمایت از تقریر نویسی در حوزه است که باید در یک چارچوب استاندارد انجام شود.

ما در معاونت پژوهشی حوزه بعنوان یک ستاد هستیم و این دغدغه در ما هست که برنامه‌ریزی کنیم و به موسسات پژوهشی موارد را ابلاغ کنیم.

معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در پایان ظرفیت گروه را مناسب برای پیگیری و استخراج سنت‌های پژوهش علمای سلف در حوزه دانست و اعلام کرد: اگر دوستانی هستند که می‌توانند سنت‌های پژوهشی را استخراج کنند و در قالب مقالات و جزوات ارایه کنند، ما از ایشان استقبال می‌کنیم و حاضر به حمایت بوده و در طراحی خودمان از نظام پژوهشی حوزه از این موارد استفاده خواهیم نمود.

دکتر محمود حکمت‌نیا معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن بیان اهمیت توجه و استخراج سنت‌های پژوهش در حوزه، گفت: “در ابتدا باید بدانیم سنت‌های نگارش علم ما چه بوده است؟ آورده ما در زمینه پژوهش چه بوده است؟ تا بتوانیم تراث خودمان را بشناسیم. آنرا تا آنجا که میسر است بازسازی کنیم. همچنین پژوهش که می‌گوییم یعنی مراحل پژوهش مثل آماده‌سازی اطلاعات و جمع آوری اطلاعات و کنار هم قراردادن اطلاعات است و بنابراین معنی اعم پژوهش مدنظر ما هست.”

در ادامه این نشست صمیمی حجج اسلام و المسلمین خانی، محدثی، فقیهی، موسوی نسب، مقیمی، هلالیان، حق‌جو، عباسی آغوی،‌ قانع و مقدمی به طور جداگانه به بیان دیدگاه‌های خویش در این موضوع پرداختند.

در نهایت مقرر شد کارگروهی تشکیل و سنت‌های پژوهش در حوزه استخراج شده و جهت اقدامات بعدی به معاونت پژوهشی ارایه گردد.

1. Very good blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any suggestions? Thanks a lot!

2. Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

3. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help other users like its aided me. Great job.

4. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I?¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

5. I’m often to running a blog and i really respect your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your site and hold checking for new information.

6. Hello, Neat post. There’s a problem together with your site in web explorer, may check thisK IE still is the market leader and a huge component of people will omit your excellent writing due to this problem.

7. I do love the manner in which you have presented this particular issue plus it does indeed supply me personally a lot of fodder for consideration. On the other hand, through what I have personally seen, I just simply trust as other responses pile on that people today continue to be on point and don’t get started upon a tirade involving some other news du jour. Yet, thank you for this exceptional piece and though I can not necessarily agree with it in totality, I value your perspective.

8. Good V I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

9. I’m really impressed together with your writing abilities and also with the structure on your weblog. Is that this a paid subject matter or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to look a great blog like this one today..

10. It¦s actually a great and useful piece of information. I am glad that you shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.