همایش ملی ادیان الهی و مسأله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، همایش ملی ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران به همت  «قرارگاه جهادی اندیشه» وابسته به پژوهشگاه، صبح چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور رهبران و پیروان ادیان الهی در تالار علامه جعفری(ره) پژوهشگاه در شهر تهران برگزار شد.

در اين همایش جمعی از شخصیت های برجسته ادیان الهی ایران، حضرات آیات، حجج اسلام و آقایان علی‌اکبر رشاد(رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)، محمدحسن اختری(رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع))، مولوی محمداسحاق مدنی(رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی)، سید محمود علوی(دستیار رییس جمهور در امور ادیان و اقوام)،  حاخام یونس حمامی لاله زار (رهبر دینی کلیمیان ایران)، دکتر افشین نمیرانیان(رئیس انجمن زرتشتیان)، وانیا سرگیز (خوری اسقف کلیسای آشوری، کلدانی و کاتولیک)، مار‌نِرسای بنیامین (اسقف ایران، ارمنستان و گرجستان)، آراکِل کادِهچیان (دستیار خلیفه ارامنه تهران)، سرکیس داویدیان‌ (اسقف کلیسای ارامنه کاتولیک)، دکتر همایون سامه یَح(رییس انجمن کلیمیان و نماینده مجلس)، دکتر پدرام سروش پور(عضو انجمن موبدان ایران) و دیگر اصحاب و پیروان ادیان آسمانی به ارائه مطالب و نکته نظرات خود پرداختند.

جبهه مقاومت باید به صورت کمی و کیفی تقویت شود

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، رئیس و مؤسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این نشست بیان کرد: امروز برای همه روشن است که دنیای استکبار مقابل ایران اسلامی ایستاده است. اردوگاه غرب در این جنگ دوازده روزه همگی یکجا پشت صحنه بودند اما نتوانستند بیش از یک هفته مقاومت کنند. دشمنان جنگ ترکیبی همه جانبه‌ای بر ما تحمیل کردند ولی ناچار شدند تا آتش بس اعلام کنند.

وی ادامه داد: عنوان بحث من «پیشنهاد تشکیل جبهه جهانی مقاومت در مقابل جنگ‌ تحدی و تحکم» است. تا قبل از جنگ اخیر اسرائیل جبهه مقاومت محدود به فلسطین و مسلمانان بود اما اکنون جبهه مقاومت گسترش پیدا کرده و عملاً جبهه مقاومت فراسرزمینی و فرا ادیانی شکل گرفت؛ حتی بسیاری از افراد در آمریکا هم از فلسطین دفاع می‌کنند و این یک نوع پیروزی است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: ما دو جبهه داریم؛ یکی جبهه تهاجم و تهدید است که آمریکا، اسرائیل  واتحادیه اروپا در رأس آن است اما در مقابل آن جبهه مقاومت وجود دارد. اکنون ۱۲ تا ۱۶ کشور عضو جبهه مقاومت هستند و اعلام اینکه باید جبهه مقاومت باید به صورت جهانی تشکیل شود اصولی است.
وی با بیان اینکه نفس انسانی و حیات، ابر ارزش است تصریح کرد: جان انسان و عدالت طبق مبانی قرآنی ابر ارزش‌اند. قرآن می‌فرماید اگر یک نفر بی‌گناه کشته شود با کشته شدن همه بشریت مساوی است. طاغوت خصلت‌هایی دارد و به معنی کسی است که به صورت مبالغه‌آمیز طغیان می‌کند و همه مرزها را زیرپا می‌گذارد. قرآن کریم در جاهای مختلفی صفات طاغوت را برمی‌شمارد.
آیت‌الله رشاد اضافه کرد: برخی خیلی شعار می‌دهند و مدام صحبت از حقوق بشر، فرهنگ و تمدن می‌کنند در صورتی که دروغ می‌گویند و باطناً خلاف این شعارها عمل می‌کنند. نشان این افراد این است که وقتی مسلط شوند فساد می‌کنند؛ وقتی هم به آنها بگوییم فساد نکنید چون قدرت دارند بدتر می‌کنند‌. خدا صفات مؤمنان را هم در قرآن معرفی می‌فرماید که مقابل صفات طاغوت است.
وی با بیان اینکه براساس قرآن اصالت با امنیت و صلح است، گفت: قرآن می‌فرماید در سلم و صلح وارد شوید و از گام‌های شیطانی تبعیت نکنید. اشتراک ادیان الهی مبارزه با طاغوت است و خداوند پیامبران را برمی‌گزید تا با طاغوت مقابله کنند. یکی از بحث‌های مبارزه با طاغوت، جهاد است که ده‌ها هدف دارد. جهاد آزادی‌بخش و دفاع از مظلومان و مستضعفان یکی از این اهداف است که خداوند در قرآن بر آن تأکید کرده است و می‌فرماید اصولاً انسان‌ها دو دسته‌اند یا در راه خدا یا در راه طاغوت جهاد می‌کنند.
آیت‌الله رشاد ادامه داد: جهاد برای عدالت‌گستری هدف دوم جهاد است. همه انبیا و ادیان آمدند تا همه مردم به عدالت زیست کنند و هر حرکتی که رخ می‌دهد باید در جهت تحقق این هدف صورت بگیرد. کدام پیامبر را می‌توان یافت که در مقابل ظلم ایستادگی نکرد؟ حضرت عیسی(ع) را مگر به همین دلیل به دار نیاویختند؟ بیشترین صدمات را پیامبر اکرم(ص) همه انبیاء در زندگی خود متحمل شد. هدف همه ادیان جهاد و مبارزه با ظلم است.
وی در ادامه اظهار کرد: امروز با طاغوت بزرگی مواجه هستیم و آمریکا به تعبیر امام(ره) شیطان بزرگ است. اسراییل یکی از ایالت‌های آمریکاست. ما امروز با طاغوتی مثل ترامپ و نتانیاهو مواجه هستیم. آمریکا در تاریخ خود مدام در حال جنگ، آدم‌کشی، نسل‌کشی، کودتا، تغییر حکومت‌ها و… بوده است. هر عنوان مجرمانه‌ای را که در نظر بگیریم آنها مرتکب شدند و ترامپ و نتانیاهو به انواع مختلف محکوم به مرگ هستند تا با از بین رفتن این افراد جهان به آرامش دست یابد.

آیت‌الله رشاد تأکید کرد: سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری و جنگ پیش‌دستانه یک دروغ بزرگ به مثابه ابزارهای کانون‌های قدرت و ثروت است. جبهه مقاومت باید به صورت کمی و کیفی تقویت و قوی شود. جبهه مقاومت به صورت کمی افزایش یافته است اکنون شاهد حمایت کشورها و ادیان از جبهه هستیم و باید به صورت کیفی هم تقویت و قوی شود. اگر ما امروز موشک نداشتیم و قوی نبودیم تمام اهداف دشمنان محقق می‌شود.

ملت امام حسینی(ع) ایران تا آخرین نفر از کشور دفاع می‌کنند

مولوی اسحاق مدنی، عالم برجسته اهل سنت و معاون دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی د با تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از سرداران و دانشمندان و مردم عزیز ایران در جریان تجاوز اسرائیل، گفت: امیدوارم این بزرگواران اجر و مزد خود را از خداوند گرفته باشند.
این عالم اهل سنت با اشاره به آیات «إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ» و «وَإِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاتَّقُونِ»، افزود: برخی در تفسیر این دو آیه دقت نمی‌کنند و آیه «إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً» را برای وحدت اهل سنت و شیعه تفسیر می‌کنند یعنی امت اسلام در حالی که مراد آیه به نظر بنده، مسلمین نیستند و دلیل هم این است که قبل از آن به انبیاء گذشته یعنی ابراهیم(ع) و مجاهدت‌های او، حضرت عیسی(ع) و موسی(ع)، زکریا(ع)، ایوب(ع)، سلیمان(ع)، داوود(ع) و … پرداخته است.
اسحاق مدنی بیان کرد: مراد آیه آن است که امت ابراهیم، موسی و عیسی همه یک امت واحده هستند و انبیاء همگی برای توحید و پرستش خدا آمده‌اند؛ آمده‌اند تا انصاف و عدالت برقرار شود؛ حضرت موسی(ع)، بنی‌اسرائیل را از فرعون نجات داد و حضرت عیسی(ع) هم خرافات را زدود و مردم را با توحید آشنا کرد پس همه ادیان الهی همه یک امت هستند.
مولوی اسحاق مدنی ادامه داد: امام خمینی(ره) فرمودند اگر همه انبیاء در یک منطقه جمع شوند هیچ اختلافی پیدا نمی‌کنند زیرا دین و آئین آنان یکسان است؛ جزئیات هر دینی فرق دارد ولی اصل دین و مبارزه با ظلم و تعدی در بین همه ادیان، مشترک است. البته خود مردم و پیروان ادیان، گروه گروه شدند ولی از طرف خداوند دین یکسانی آمده است.

استاد حوزه اهل سنت با اشاره به آیه «قُولُوا آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنْزِلَ إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَىٰ وَعِيسَىٰ وَمَا أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ»، تصریح کرد: درست است اگر کسی به پیامبر(ص) اهانت کند از دایره اسلام خارج می‌شود ولی معتقدیم که اگر کسی به هر یک از انبیاء گذشته هم توهین کند از دایره توحید بیرون رفته است و اینطور نیست که ما اهانت به انبیاء قبل از پیامبر(ص) را ناچیز بشماریم.

لزوم وحدت همه ادیان

مولوی اسحاق مدنی با بیان اینکه امروز فقط بحث تقریب بین شیعه و سنی نیست و باید در بین همه پیروان ادیان الهی این کار انجام شود، اضافه کرد: امروز هیچ دینی آنطور که پیامبرش آورده است مورد عمل واقع نمی‌شود و دنیا به سمت لادینی و لامذهبی و سکولاریسم رفته است؛ امروز مردم دنیا در هر دین و مذهبی تقریبا به آموزه‌های دینی و مذهبی عمل نمی‌کنند لذا لازم است همه ادیان الهی برای حاکمیت دین خدا و رواج آن باید متحد شوند؛ اگر یک دین و آئینی بخواهد مردم را اصلاح کند نمی‌تواند و باید وحدت و اتحادی بین ادیان الهی و آسمانی ایجاد شود که جلوی ظلم و تهاجم ظالمانه را بگیرید.
اسحاق مدنی بیان کرد: امروز ظلمی که توسط صهیونیست‌ها انجام می‌شود فرعون را روسفید کرده‌ است؛ وقتی به مردم غزه یکسری کمک غذایی می‌شود، مردم را در صف غذا ترور می‌کنند و می‌کشند؛ کجای دنیا چنین چیزی وجود دارد که ما گرسنگان را به صف غذا بکشانیم و بعد او را بکشیم؟ فرعون ادعای خدایی داشت و ظلم هم می‌کرد ولی چنین ظلمی نکرده بود.

این عالم اهل سنت با بیان اینکه جنگ هم اصول اخلاقی دارد، تصریح کرد: این‌ها در نیمه شب بدون اطلاع قبلی و ناجوانمردانه به ایران حمله کردند؛ البته فکر نکنند ایران با این چیزها خواهد ترسید و عقب می‌نشیند؛ ما در مقابله با صدام ده‌ها هزار شهید دادیم در حالی که انقلاب نوپا بود و با دشمنان کنار نیامدیم و فکر کردند الان کنار می‌آییم؟

وظیفه رهبران ادیان الهی در برابر تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسن اختری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بیت(ع)، گفت: انشاءالله خداوند حکومت حق و الهیه را با ظهور امام زمان(عج) بر جهان حاکم کند و بشر را از گمراهی نجات دهد؛ امیدوارم هر چه زودتر ظهور تحقق پیدا کند و به ما هم توفیق بدهد در زمره سربازان و پیروان آن حضرت باشیم.
وی افزود: خداوند در قرآن کریم برای همه انسان‌ها در جامعه مسئولیت قرار داده است و هر یک از انسان‌ها و افراد به نوبه خود در هر رتبه و مقام و جایگاه مسئولیتی دارند که اگر به آن عمل نکند مورد بازخواست خداوند قرار خواهند گرفت.
اختری در ادامه شهادت سرداران و دانشمندان و مردم را تسلیت و تبریک گفت و افزود: پیروزی ملت ایران در این جنگ ۱۲ روزه جای صحبت زیاد دارد و از نظر ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی دارای ابعاد گسترده‌ای است که باید مورد تحلیل قرار گیرد؛ این هم‌اندیشی برگزار شده است تا ما با هم گفت‌وگو کنیم و راهکارهایی پیدا کنیم و صرفا صحبت کردن نباشد و این که هر کسی بعد از این جلسه سراغ کار خودش برود.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بیت(ع) با تأکید بر لزوم یافتن راهکار در حد توان و تحقق آن، تصریح کرد: افراد حاضر در این همایش رهبران ادیان الهی هستند که هر کدام مخاطبان خود را دارند و رهبری قشری از پیروان ادیان را بر عهده دارند؛ ما مشترکات زیادی به عنوان دینداران و رهبران دینی و خردمندان جامعه داریم و مسئولیت‌های مشترک در قبال جامعه و زنان و جوانان و … که باید در این عرصه هم‌فکری کنیم و موضع داشته باشیم.

اختری با اشاره به جنگ ۱۲ روزه با بیان اینکه ما نسبت به آنچه اتفاق افتاده است مسئولیت داریم، گفت: تهاجم، حمله و تجاوز یک رژیم جعلی، دست‌نشانده و یک باند تروریستی صهیونیستی به ایران اقدام کمی نیست؛ همچنین دولت و سیاستمداران آمریکایی و شخص رئیس جمهور کثیف و جنایتکار آمریکا که خود را عضو سازمان بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر و شورای امنیت و … می‌داند در تجاوز به ایران مرتکب جنایتی کثیف و خیانت‌بار شد؛ ما عضو ان پی تی بودیم ولی این جنایتکار آمریکایی رفتاری خصمانه و ضدبشری علیه سایت‌های هسته‌ای ایران کرد.

به صدور بیانیه اکتفا نشود

وی افزود: بیانیه‌های خوبی از سوی رهبران ادیان و مذاهب ایران اعم از مسیحی و کلیمی و … اعلام شد ولی این کفایت نمی‌کند؛ ترامپ خود را مسیحی می‌داند و لازم است پاپ و رهبران مسیحی و علمای مسیحی و ادیان دیگر این دروغ او را آشکار کنند و بگویند او مسیحی نیست. کدام رفتار ترامپ با دین و آموزه‌های حضرت مسیح همخوانی دارد که او خودش را مسیحی می‌داند؟
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بیت(ع)، افزود: الان آیت‌الله العظمی سیستانی و شیخ الازهر اعلام موضع در برابر تجاوز اسرائیل و آمریکا و آن را به شدت محکوم کردند؛ مسیحیان و یهودیان هم موضع‌گیری داشتند ولی باید اقدامات عملی هم داشته باشیم و دست به دست همدیگر بدهیم.

وی در خاتمه تاکید کرد: رؤسای ادیان باید تلاش کنند که کشورهای سازمان ملل طوری موضع بگیرند که آمریکا را از سازمان ملل بیرون کنند. آمریکا حق ندارد در سازمان ملل و دیده‌بان حقوق بشر باشد و حق وتو داشته باشد چه رسد به اینکه با گستاخی تمام بخواهند به او جایزه صلح نوبل هم بدهند.

همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، رئیس انجمن کلیمیان و نماینده کلیمیان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی در این همایش، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران و قدردانی از مسئولان پژوهشگاه برای برپایی این همایش، با درود به شهیدان اسلام و ادیان توحیدی، گفت: یهودیان ایران، بر اساس حقیقتی تاریخی که ریشه در جان و دلشان دارد، قرن‌هاست که ایران را وطن خود می‌دانند. در روزهای سخت تاریخ، در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی، کلیمیان همواره در صف اول ایستادگی حضور داشته‌اند و به این افتخار می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ما به وفاداری یهودیان به وطن خود افتخار می‌کنیم، افزود: در این میان، لازم می‌دانم به تفاوت بنیادین میان یهودیت به‌عنوان یک دین الهی و صهیونیسم تأکید کنم. صهیونیسم هیچ ارتباطی با دین یهود ندارد. ما راه صلح را می‌رویم، در حالی که صهیونیسم بر پایه اشغال و سلب حق زندگی دیگران بنا شده است.

گردهم‌آیی پیروان ادیان توحیدی؛ نشان‌دهنده همدلی در برابر دشمن

سامه‌یح نجف‌آبادی ادامه داد: اینکه در این نشست، پیروان ادیان توحیدی گرد هم آمده‌اند، نشان‌دهنده همدلی در برابر ظلم و تجاوز علیه انسان‌ها و خاک ایران است. دشمنان اسلام و انسانیت، نه فقط با ابزار نظامی، بلکه با جنگ روانی و تفرقه‌افکنی، به دنبال ضربه‌زدن به اقتدار ملت‌ها هستند اما آنان نمی‌دانند که این ملت حتی زیر بمباران تحریم‌ها نیز ایستاده است.

نماینده کلیمیان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنها تلاش کردند امید را از ملت ایران بگیرند و شکاف ایجاد کنند، اما پیشرفت‌های ما در پزشکی و فناوری هسته‌ای، دشمن را به حیرت واداشته است. در همین جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز، دشمن با تمام توان وارد میدان شد تا سه هدف اصلی را دنبال کند: براندازی ساختار سیاسی کشور، شکست نظامی ایران و توقف یا محدودسازی برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز. حملات اطلاعاتی، جنگ روانی، خرابکاری‌های هدفمند و تحریک افکار عمومی در داخل کشور، همگی بخشی از سناریویی از پیش طراحی‌شده بود.

ساختار سیاسی کشور، مقاوم‌تر از همیشه

وی افزود: آنچه در عمل رخ داد، نه تحقق اهداف دشمن، بلکه شکست علنی آن‌ها بود. ساختار سیاسی کشور مقاوم‌تر از همیشه پابرجا ماند؛ برق اقتدار نظامی ایران با پاسخ‌هایی هوشمندانه و بازدارنده، دشمن را عقب راند و در حوزه هسته‌ای، نه‌تنها روند متوقف نشد، بلکه انسجام ملی و حمایت داخلی از این حق مسلم، پررنگ‌تر از همیشه نمایان شد. جنگ ۱۲ روزه صحنه‌ای بود که دشمن می‌خواست همه‌چیز را به یک‌باره فرو بریزد، اما خود در بن‌بست اهدافش گرفتار شد.

نماینده کلیمیان در دوره دوازدهم مجلس بیان کرد: متأسفانه در این مسیر، دارایی‌های ملی ما نیز بی‌نصیب از آسیب نماند. برخی از زیرساخت‌ها و منابع اقتصادی کشور در جریان این جنگ هدف مستقیم یا غیرمستقیم قرار گرفتند. دشمن تلاش کرد با ضربه‌زدن به توان اقتصادی، نارضایتی و بی‌ثباتی ایجاد کند؛ اما این اقدامات خصمانه نه‌تنها اراده ملت ایران را تضعیف نکرد، بلکه عزم ما را برای بازسازی، مقاوم‌سازی و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، بیش از پیش تقویت کرد.

دشمن ثروت ملت را هدف گرفت

وی ادامه داد: دشمن ثروت ملت را هدف گرفت اما ملت ایران با تکیه بر توان داخلی، بارها ثابت کرده است که راه استقلال و پیشرفت را ادامه خواهد داد. در همین جا باید بر این نکته تأکید کنم که غنی‌سازی صلح‌آمیز هسته‌ای، حق مسلم ملت ایران است. این حقی است قانونی، مشروع و انکارناپذیر و هیچ قدرتی، با هیچ فشاری، نمی‌تواند آن را از ما بگیرد.

سامه‌یح نجف‌آبادی تصریح کرد: ایران فقط با تکنولوژی و صنعت زنده نیست؛ ایمان ملت به کشور، اتحاد بی‌نظیر اقوام و ادیان، مهم‌ترین سلاح ما در برابر توطئه‌هاست. آنان نمی‌فهمند که عشق به ایران، ریشه در دل‌ها دارد، نه در شعارهای گذرا. ما با هم ایستاده‌ایم و این ایستادگی، بزرگ‌ترین سرمایه ملی ماست.

وی در ادامه به دو نکته مهم اشاره کرد: نخست، اهانت‌های بی‌شرمانه‌ای است که از زبان چهره‌هایی چون ترامپ و نتانیاهو به رهبر جمهوری اسلامی ایران روا داشته شد. این هتاکی‌ها، نه نشانه قدرت، که نشانه زبونی آن‌هاست. ما این بی‌احترامی‌ها را نه‌تنها محکوم می‌کنیم، بلکه آن‌ها را نشانه ناتوانی دشمن می‌دانیم. اهانت به نماد وحدت ملی و رهبر یک ملت، تنها موجب انزجار بیشتر ملت‌ها از سردمداران متکبر و جنگ‌طلب خواهد شد.

اخراج اتباع افغانستانی با نگاه انسانی انجام شود

رئیس انجمن کلیمیان افزود: نکته دوم، موضوعی انسانی و درخور توجه است؛ بحث اخراج اتباع افغانستان از ایران. این مسئله باید با تأمل، دقت و نگاهی انسانی بررسی شود. اگر این اقدام به‌درستی مدیریت نشود، هم به چهره انسانی کشور لطمه می‌زند و هم این افراد آسیب‌دیده را در معرض سوءاستفاده دشمن قرار می‌دهد. دشمن دقیقاً در پی چنین خلأها و آسیب‌هایی است و با تحریک افراد آسیب‌پذیر، بذر ناامنی و آشوب می‌کارد. به نظر من، باید میان حفظ امنیت و کرامت انسانی، توازنی عاقلانه برقرار کرد.

سامه‌یح نجف‌آبادی در پایان تأکید کرد: من به‌عنوان نماینده جامعه کلیمیان ایران، با افتخار اعلام می‌کنم که با تمام وجود در کنار ملت ایران ایستاده‌ایم. وحدت‌، ایمان‌ و عشق‌ ما به ایران، پاسخی روشن به هر تهاجم و توطئه‌ای است. زنده باد ایران؛ پاینده باد اتحاد ادیان توحیدی.

کرامت انسانی؛ مهم‌ترین اصل همه ادیان توحیدی

در ادامه یونس حمامی لاله‌زار، رهبر دینی کلیمیان ایران، در بخش دیگری از این همایش، با اشاره به همدلی و همبستگی ملت ایران در برابر تهاجم صهیونیستی اظهار کرد: مسلماً مردم ایران، با وجود مشکلات و اختلاف‌ سلیقه‌ها، هرگز حاضر نیستند منافع ملی و هم‌وطنان خود را بفروشند یا در مسیر دشمن قدم بردارند.

وی با تأکید بر اینکه پیشرو این انسجام ملی ایجاد شده رهبران دینی و مسئولان بودند، افزود: این انسجام ملی، ریشه در فرهنگ ایرانی دارد و شایسته قدردانی است. این فرهنگ به جهانیان نشان داد که مردم ایران، با هر قومیت و دینی، در دفاع از وطن بی‌تفاوت نمی‌مانند. در همه ادیان توحیدی، پس از اصل توحید، کرامت انسانی مهم‌ترین اصل است و جان انسان با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.

حمامی لاله‌زار تصریح کرد: یکی از اهداف آفرینش انسان‌ها، تکثیر نسل و شناخت خداوند است. خداوند در آغاز، جمعیتی زیاد خلق نکرد، بلکه آفرینش با آدم و حوا آغاز شد تا نشان دهد همه ۸ میلیارد انسان امروزی از یک ریشه‌اند. بنابراین، از بین بردن یک انسان به‌مثابه از بین بردن بشریت است و هیچ‌کس نباید نسبت به این ظلم‌ها بی‌تفاوت باشد.

ملت ایران با هر قومیت در دفاع از وطن بی‌تفاوت نمی‌ماند 

وی ادامه داد: ملت ایران نشان داد که بی‌تفاوت نیست، بلکه آمادگی دفاع از خود را دارد. اگر توان دفاعی وجود نداشت، دشمنان حاضر به درخواست آتش‌بس نمی‌شدند. امروز نیز نیازهای دفاعی، از جمله پناهگاه‌ها و زیرساخت‌های شهرسازی و خانگی برای کاهش آسیب‌ها به مجروحان و شهدا، بخشی از ابعاد دفاعی ماست. ما به دنبال ساخت بمب اتم نبوده‌ایم، بلکه مورد تهاجم قرار گرفته‌ایم.

رهبر دینی کلیمیان ایران با تأکید بر اینکه هیچ کشوری حاضر نشد در زمینه فناوری هسته‌ای به ملت ایران کمک کند، گفت: پیشرفت‌های هسته‌ای ما نتیجه تلاش جوانان و نخبگان ایرانی است که از صفر آغاز کردند و به این سطح رسیدند. هرچند بخشی از مراکز هسته‌ای ما مورد حمله قرار گرفته، دشمن نباید خوشحال باشد؛ چراکه ما این دانش را از کسی عاریه نگرفتیم. جوانان ما آن را ساختند و اگر لازم باشد، بهتر از آن را خواهند ساخت.

ایران هیچ گاه آغازگر جنگ نبوده است

وی با اشاره به بهانه دشمنان برای تجاوز، گفت: ادعای ترس از سلاح هسته‌ای تنها پوششی برای تجاوزگری است. هیچ سازمان جهانی هم این اقدامات را محکوم نکرد. ابتدا رژیم صهیونیستی، سپس آمریکا و بعد آلمان و فرانسه، از نظر تسلیحاتی، در کنار آن‌ها بودند و حملات اخیر نیز توسط نوچه‌هایشان انجام شد اما به لطف خداوند، قدرت ایران و نظام جمهوری اسلامی آشکار شد و نه‌تنها از خود دفاع کرد، بلکه دشمنان را از کرده خود پشیمان ساخت.

حمامی لاله‌زار بیان کرد: ملت ایران، دست‌کم در ۳۰۰ سال اخیر، آغازگر هیچ جنگی نبوده و همواره به‌دنبال صلح بوده است. در صورت حمله، صرفاً از خود دفاع کرده و نشان داده ملتی صلح‌طلب است. همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف در محله‌ها، خانه‌ها و محل کسب‌وکار، گویای وحدت ملی ایرانیان است. اختلافاتی وجود دارد اما اشتراکات آن‌قدر زیاد است که هیچ دشمنی قادر به از بین بردن این اتحاد نخواهد بود.

تشکیل جبهه مقاومت جهانی؛ ضرورتی برای صلح و عدالت

وی با پیشنهاد تشکیل «جبهه مقاومت جهانی»، اظهار کرد: در کتاب مقدس یهود آمده است که منجی موعود، فردی از نسل داوود(ع) و سلیمان (ع) است که حکومتی جهانی مبتنی بر صلح و عدالت برای تمام انسان‌ها تشکیل خواهد داد. این حکومت محدود به یک دین یا ملت خاص نیست، بلکه برای برقراری ارزش‌های والای توحیدی و انسانی است. او کسانی را که اهل پذیرش حق نیستند، از میان برخواهد داشت.

رهبر دینی کلیمیان ایران در پایان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان جنگ نیست اما این‌گونه هم نیست که از خود دفاع نکند، گفت: یکپارچگی ملت ایران در سایه رهبری، ایثار مقامات نظامی و دولتی و فداکاری نیروهای دفاعی به‌دست آمده و شایسته قدردانی است. امیدواریم با اقتداری که داریم و با جبهه مقاومت جهانی که از ملت‌های بیدار دنیا تشکیل خواهد شد، به صلح نهایی برسیم؛ چراکه به صلح دولت‌ها دل نبسته‌ایم.

 

در بخش دیگر این همایش، آرا شاوردیان، نمایندگان اقلیت (مسیحیان ارامنه شمال کشور) در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، با ادای احترام به خانواده‌های شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی، گفت: مجلس شورای اسلامی همواره احترام و ارادت قلبی خود را نثار خانواده‌های شهدای والامقام می‌کند. در روزهای گذشته، ایران عزیز ما هدف تجاوزی سنگین و بی‌سابقه از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار گرفت. رژیم متجاوز، با این تصور که می‌تواند با حملات غافلگیرانه زیرساخت‌های نظامی، هسته‌ای و فرماندهی کشور را نابود کند، وارد جنگی تمام‌عیار شد اما این اقدام تنها چهره واقعی، شرارت‌بار و خباثت‌آلود صهیونیست‌ها را بیش از پیش نمایان کرد.

ایران فقط یک سرزمین نیست، یک ملت یکپارچه است

وی ادامه داد: در این حملات ناجوانمردانه، زیرساخت‌های نظامی، غیرنظامی و علمی ما هدف قرار گرفت؛ از تهران گرفته تا اصفهان، نطنز، فردو و دیگر نقاط کشور، زیر بمباران بی‌وقفه قرار داشتند. اما آنچه در این نبرد ۱۲ روزه رخ داد، صرفاً یک تقابل نظامی نبود، بلکه جلوه‌ای روشن از اراده ملی، انسجام اجتماعی و اقتدار دفاعی ملت ایران بود. کشوری که با تهدیدی واقعی مواجه شد، اما با عزت، عقلانیت، مشروعیت دفاعی و مهم‌تر از همه با رهنمودهای مقام معظم رهبری و توان بومی دلاوران ارتش و سپاه پاسداران، پاسخی کوبنده به دشمن داد.

شاوردیان تأکید کرد: در این نبرد، ایران تنها نبود. ملت ایران، اقوام ایرانی و پیروان ادیان الهی، همگی در کنار یکدیگر ایستادند تا به جهان نشان دهند که هیچ قدرتی نمی‌تواند این سرزمین را در هم بشکند و هیچ تهدیدی، یارای شکاف انداختن در وحدت ملی ما را ندارد.

 ارامنه ایران همچون همیشه در کنار ملت ایستاده‌اند

وی افزود: به‌ عنوان نماینده جامعه شریف ارامنه در مجلس شورای اسلامی، مفتخرم اعلام کنم که ارامنه ایران همچون همیشه، دوشادوش ملت ایران ایستاده‌اند. در روزهای سخت بمباران، جوانان ارمنی در بیمارستان‌ها، خطوط امدادی، مراکز داوطلبانه و در قلب مقاومت، همراه خواهران و برادران مسلمان، کرد، فارس، بلوچ، زرتشتی، آشوری و دیگر اقوام ایران حاضر بودند.

نماینده ارامنه شمال کشور با اشاره به نقش‌آفرینی همه‌جانبه مردم ایران گفت: ایران امروز مدیون فرزندان دلیر خود است؛ آنان که امنیت و آرامش این کشور را با جان و خون خود تضمین کردند. آنچه در این روزها رقم خورد، جلوه‌ای از وحدت واقعی و الهام‌بخش میان اقوام و ادیان ایرانی بود. دشمنان ملت، امید داشتند با بهره‌گیری از ابزارهای نظامی، سیاسی و رسانه‌ای، به اختلافات دامن بزنند؛ اما آنچه رقم خورد، تجلی استقامت و پیوستگی ملت بود. آنان دریافتند که ایران تنها مجموعه‌ای از ساکنان یک قلمرو جغرافیایی نیست، بلکه ملتی یکپارچه، دارای حافظه تاریخی، تجربه مقاومت و اراده ایستادگی است.

او تأکید کرد: اکنون که وارد مرحله پس از جنگ شده‌ایم، مسئولیت ما دوچندان است. باید نه‌تنها زیرساخت‌ها، بلکه رویه‌ها و اعتماد عمومی را بازسازی کنیم. باید انسجام ملی را تقویت کنیم و زمینه مشارکت برابر همه اقوام و ادیان در توسعه کشور را بیش از پیش فراهم آوریم. وحدت، سرمایه ملی ماست؛ سرمایه‌ای که حفظ آن نیازمند سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اراده‌ای مشترک است.

ایران یکپارچه شکست‌ناپذیر است

آرا شاوردیان با اشاره به دستاوردهای ملی، بیان کرد: تجربه این جنگ بار دیگر نشان داد که ایران یکپارچه شکست‌ناپذیر است. ما از دل تهدید، فرصت ساختیم و بار دیگر به جهانیان اثبات کردیم که در برابر دشمنان، نه‌تنها عقب‌نشینی نمی‌کنیم، بلکه با اتکا به مردم، حاکمیتی برخاسته از دل ملت، دانش بومی و ایمان الهی، قدرتمندتر از گذشته ظاهر خواهیم شد.

وی در پایان گفت: با خضوع و احترام، یاد همه شهدای این مسیر را گرامی می‌داریم و نام و آرمانشان را چراغ راه آینده می‌سازیم؛ آینده‌ای مستقل‌تر، امن‌تر و شکوفاتر برای نسل‌های پس از ما. ایران، در طول تاریخ، بارها مورد تهاجم قرار گرفته، اما هر بار، چون ققنوسی از خاکستر برخاسته و درخشیده است. دوران جنگ به سر آمده، اما یاد شهدایش، صبر خانواده‌هایشان و شکوه ایستادگی ملت ایران، هرگز فراموش نخواهد شد.

این گزارش کامل می شود…