شهید رئیسی تئوری سکولاریسم اسلامی را در هم پیچید

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین محمدجوادرودگر عضو هیأت علمی گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه، در جلسه طلاب و فضلای نوشهری مقیم قم به موضوع الگوی خدمت خالصانه و بی منت اشاره کرد و اظهار داشت: شهید آیت الله رئیسی دارای خصوصیاتی بود که شناخت، تبیین و ترویج این ویژگی ها و احیاء و بازگو نمودن آن نه تنها در چنین روزهایی مهم است، بلکه ضروری است؛ چراکه انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم و این ویژگی ها باید بازگو گردد.

وی ابراز داشت: رهبر انقلاب در دیدار با خانواده شهید رئیسی بیان کردند که ما یکی از بهترین عناصر در زیر این آسمان را از دست دادیم و در دیدار نخست وزیر عراق نیز اینگونه عنوان نمودند که ما برادر خوبی را از دست دادیم.

عضو هیأت علمی گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه با اشاره به حکمت ۲۸۹ نهج البلاغه و تطبیق آن با رئیس جمهور شهید، گفت: در این حکمت آمده است: وَ قَالَ (علیه السلام): کَانَ لِی فِیمَا مَضَى أَخٌ فِی اللَّهِ، وَ کَانَ [یُعَظِّمُهُ] یُعْظِمُهُ فِی عَیْنِی صِغَرُ الدُّنْیَا فِی عَیْنِهِ، وَ کَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ، فَلَا یَشْتَهِی مَا لَا یَجِدُ وَ لَا یُکْثِرُ إِذَا وَجَدَ، وَ کَانَ أَکْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتاً، فَإِنْ قَالَ بَذَّ الْقَائِلِینَ وَ نَقَعَ غَلِیلَ السَّائِلِینَ … / امام علیه السلام فرمود: در گذشته برادرى الهى و دینى داشتم (که وصفش چنین بود): آنچه او را در نظرم بزرگ جلوه مى داد کوچکى دنیا در نظر او بود. او از تحت حکومت شکم خارج بود، ازاینرو آنچه نمى یافت اشتهایش را نداشت (و به دنبال آن نمى رفت) و آنچه را مى یافت زیاد مصرف نمى کرد. بیشتر اوقات زندگانى اش ساکت بود و (در عین حال) اگر سخنى مى گفت بر گویندگان چیره مى شد و عطش سؤال کنندگان را فرو مى نشاند …».

سخنران این جلسه با بیان این مطلب که شهید رئیسی شاگرد واقعی شهید بهشتی و رهرو رجایی در خدمتگزاری بود، بیان داشت: ایشان به دنبال رفاه خود نبود و فقط به مردم فکر می کرد و از بسیاری لذت و رفاهیات زد تا بتواند به مردم خدمت کند.

حجت الاسلام رودگر اظهار داشت: ایشان در مقابل بسیاری از ناملایمات و طعنه ها سکوت کرد و با وجود اینکه برای هر کدام از آنها پاسخ داشت، اما دنبال حاشیه ها نرفت و فقط به مردم فکر می کرد.

وی ابراز داشت: اخلاص و صفای شهید رئیسی بود که توانست فاصله میان خود و مردم را بردارد و مردم‌داری را رسم و روش خود قرار دهد.

عضو هیأت علمی گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه خاطرنشان ساخت: شهید رئیسی دارای معنویت سرشار بود و توسل به اهل بیت (علیهم السلام) سرلوحه کار او بوده و دلبستگی به معصومین (ع) داشت.

سخنران این جلسه بیان داشت: از دیگر ویژگی های این شهید والامقام، امانت ایشان بود و تهمت های بسیاری را به جان خرید اما از مواضع انقلابی و دینی خود کوتاه نیامد.

حجت الاسلام رودگر اظهار داشت: خیلی ها از گذشته تلاش می کردند جای شهید و جلاد را عوض کنند؛ اما حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر شهدا، نقشه آنان را نقش بر آب کرد.

وی ابراز داشت: شهید رئیسی نماد و نمودی از شهید بهشتی و شهید رجایی بود و با شهادت خود تحولی در ذهن و زبان نسل جدید جامعه انداخت که به دنبال شناخت شهید بهشتی و شهید رجایی نیز بروند.

عضو هیأت علمی گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه خاطرنشان ساخت: شهید رئیسی، شخصیتی خدوم و خلیق بود و اخلاق را با سیاست توأمان کرده بود و به روحانیت آبرو داد.

سخنران این جلسه در پایان بیان داشت: بعضی از افراد تلاش کردند اسلام بدون روحانیت را جای انداخته و مقالاتی را تحت عنوان سکولاریزم اسلامی می نوشتند؛ اما شهید رئیسی با عمل خود، تئوری سکولاریزم اسلامی را در هم پیچید.