به گزارش اداره روابط عمومی واطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام خسروپناه گفت: مرحوم موسویان در تنقیح فقه الاجتماع نقش مهمی داشت و در این راستا آثار بزرگی را تالیف کرد. ایشان بیش از ۳۰ سال تلاش کرد تا در حوزه اقتصاد نقش مهمی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه عصر امروز در مراسم بزرگداشت فقیه فقید اقتصاد حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان که در صحن اصلی مدرسه فیضیه برگزار شد، عنوان کرد: بیماری کرونا تلفات فراوان به جامعه علمی ما وارد کرد.
وی افزود: حجت الاسلام والمسلمین خلیلیان، مرحوم خسروشاهی و حجت الاسلام والمسلمین موسویان از شاخص ترین چهره های علمی حوزه هستند که در اثر این بلیه از دنیا رحلت کردند.
رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران با بیان اینکه خداوند جایگاه علم و عالم را با عظمت یاد کرده است، گفت: مرحوم کلینی در اصول کافی در اولین باب به بحث عقل پرداخته است، این نشان می دهد که مقام عالم بسیار بالا است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تاکید کرد: ائمه اطهار مصداق اتم اولوالعلم هستند؛ تا زمانی که روزگاه هست علما باقی هستند، ولو جسم آن ها زیر خاک باشد.
وی ادامه داد: ملاصدرا وقتی می خواست به حرم مطهر حضرت معصومه(س) مشرف شود، کفش های خود را از پا خارج می کرد و می گفت اینجا بزرگان زیادی مدفون هستند.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با تاکید بر بالا بودن مقام شهدا بیان کرد: نبی گرامی اسلام تاکید کرده اند که مقام عالم درجه ای از شهید برتر است؛ مصداق اتم علما اهلبیت(ع) هستند اما قطعا علمایی که در این مکتب درس خوانده اند هم مخاطب این روایت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه یادآور شد: علمی که همراه با تفکر است، برای جامعه نافع است و همراه با عمل است، علم دارای حکمت بوده و مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان از علمایی هستند که تمام این ویژگی ها را برای علم خود دارا بودند.
وی عنوان کرد: آن مرحوم در بانکداری اسلامی صاحب نظر بود، بانکداری اسلامی که عقود شرعی را رعایت نمی کنند، مشکلات فراوان برای مردم و کشور ایجاد کرده است.
عضو هیات علمی گروه فلسفه پژوهشگاه ادامه داد: آن مرحوم در سه دانش فقه، علم اقتصاد و تفسیر صاحب نظر بود که رهبر معظم انقلاب فقدان ایشان را ضایعه بزرگ دانستند؛ سیاستگذاری ابزار و ساختار مالی سه حوزه ای بوده که مرحوم موسویان دنبال می کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه خاطرنشان کرد: مرحوم موسویان پاسخگو، خلاق و الگوساز بود و با تمام علم و دانشی که داشت، سر تا پا تواضع بود. ایشان هم بذل علمی داشت و هم بذل مالی و منصبی داشت.
وی ابراز کرد: یکی از بزرگترین توفیقاتی که ایشان داشت، این بود که با آیت الله مدنی مانوس بود. آیت الله مدنی انسان بزرگ، اهل بکا و تفکر بود و مشخص است که کسی که با این شخصیت مانوس باشد، خلیق و اهل بذل خواهد بود.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهار داشت: مرحوم موسویان در تنقیح فقه الاجتماع نقش مهمی داشت و در این راستا آثار بزرگی را تالیف کرد. ایشان بیش از ۳۰ سال تلاش کرد تا در حوزه اقتصاد نقش مهمی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه عنوان کرد: ارتحال حجت الاسلام والمسلمین موسویان داغ بزرگی بر دل های ما گذاشت.