به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «موانع فهم قرآن» به قلم سرکار خانم مهین صدیق به تازگی توسط گروه بینش و اندیشه مرکز پژوهشهای جوان وابسته به پژوهشگاه به زیور طبع آراسته شده است. از این رو در گفتوگویی کوتاه با نویسنده این اثر به مهمترین ویژگیهای این کتاب پرداختیم که در ادامه از منظر شریفتان عبور خواهد کرد.
باسلام؛
اثر شما به تازگی منتشر شده است؛ برخی ویژگیهای این تحقیق را برایمان بیان کنید.
در این کتاب اولا علت هدایت ناپذیری از قرآن مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. ثانیا جمع آوری همه مطالبی که در این مورد در منابع مختلف آمده است ثالثا به روز شدن این مبحث مخصوصا در بررسی موانع معرفتی و رابعا در بخش موانع شخصیتی، راهکار ارائه شده برای رفع مشکلاتی که در این زمینه از نظر فردی وجود دارد و از منابع شیعی و سنی استفاده شده است.
با توجه به مخاطب هدف: ضرورت و اهمیت موضوع را چگونه بیان میکنید؟
در زمان حاضر تلاش برای مخدوش کردن هدایت قرآن فراوان است و با آوردن مصادیق از مسلمانان بر آن مهر تأیید میزنند. اگر توجه کنیم که به عنوان یک پیرو قرآن چنانچه عملی مطابق با آن نداشته باشیم، مقصر هستیم. ضروری است اشکالات را در این زمینه برطرف کنیم و این کتاب کمک خوبی میتواند باشد. از طرف دیگر عمق بخشیدن به معارف قرآنی در افراد باعث میشود رفتارهای انحرافی یا ریاکارانه از بین برود و باعث سعادت واقعی فرد و جامعه شود.
به نظر شما از چه راهکارهایی بر ای علاقمندی جوانان برای انس با قرآن باید انجام داد؟
اول داشتن اخلاق خوب به عنوان معتقد به قرآن و عامل بودن به آنچه بر زبان میآوریم. دومین عامل مهم تحقیقات بی وقفه و جهادی برای رفع شبهات مطرح شده که در فضای مجازی انجام میشود و به صورت گسترده با قالبهای مختلف منتشر شود. به این معنی که هر کس با سطح فهم و سلیقه خاص هم بتواند از آن بهره مند شود.
ویژگی شاخص و مزیتهای نسبی این اثر را چگونه ارزیابی میکنید؟
همانطور که در سوال اول آمد، این اثر تقریبا به طور خلاصه تمام پژوهشها در این زمینه را جمع آوری کرده است همچنین یک نگاه ویژه به موضوع فهم قرآن، در زاویهای تازه را مورد بررسی قرار داده است.
به عنوان آخرین سوال اکتفا میکنم به اینکه با توجه به مزیتهای موجود یاد شده، گمانهزنی و پیشبینی اجمالیتان از میزان استقبال مخاطبان عام این کتاب و مخاطب خاص مرکز پژوهشهای جوان (جوانان و طلاب فرهیخته) چیست؟
انشاءالله با معرفی بجا و همه جانبه مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد و قدمی باشد برای به وجود آمدن جامعه مهدوی و صالحی که مورد انتظار قرآن است.