عدم موفقیت در تربیت دینی کودکان، نقص در برنامه‌هاست

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، یکصد و سی و نهمین جلسه شورای علمی گروه سنت‌های حوزوی و آداب طلبگی مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین حسن فلاح در این شورا به ایراد سخنانی پرداخت.

حجت‌الاسلام و المسلمین فلاح گفت: طلاب و مبلّغان، در تبليغ خود با گروه سنی حساس کودک و نوجوان روبه‌رو خواهند بود و براي مواجهه اثربخش با آنان بايد از آمادگي‌هاي لازم برخوردار باشند و هنر و مهارت کافی برای ارتباط با این گروه سنی را کسب کنند.

وی افزود: مبلّغی می‌تواند در امر تبلیغ کودک و نوجوان موفق شود و با آنها ارتباط مؤثر بگیرد و این طیف را جذب کند که زبانشان را بفهمد و بتواند با زبان و بیان خودشان صحبت کند. وقتی که مبلّغ توانست آنها را جذب کند آن وقت می‌تواند نگرش و فکر آنها را تغییر دهد و جهت دهی مثبت روی افکار آنها داشته باشد و اصلاح در نگرش و افکار نیز منجر به اصلاح در رفتار آنها خواهد شد.

فلاح گفت: گروه سني کودک و نوجوان، يکي از مقاطع سني بسيار با اهميت، اثربخش و اثرگذار بر آينده است؛ به همین دلیل دشمنان نیز در تلاشند تا با تاثیر گذاشتن روی این سن به اهداف خود برسند.

حجت‌الاسلام فلاح تصریح کرد: بسياري از اعمال و رفتارهای دوره بزرگسالي، نشأت گرفته از پديده‌‌هاي زندگي دوران کودکی و نوجوانی است. از سوي ديگر، خداوند متعال به انسان استعدادهاي فراواني بخشيده که از دوران کودکي و نوجوانی همراه او است و روشن است که اگر اين استعدادها شناخته شوند و براي بارور کردن آن برنامه‌ريزي شود، نتايج فراوان و پسنديده‌اي خواهد داشت. دلیل عمده عدم موفقیت درباره تربیت دینی کودکان و نوجوانان، نقص در برنامه‌ها و روش‌هاست.