به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، صد و بیست و هشتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق، تربیت و روانشناسی مرکز پژوهشهای جوان وابسته به پژوهشگاه برگزار شد. حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا آتشین صدف در این شورا به ایراد سخنانی پرداخت.
حجت الاسلام آتشین صدف گفت: اسلام قطعا برای ثروتمند شدن راهکارهایی دارد، آن ادبیاتی که ما به عنوان راهکارهای افزایش رزق داریم، یک زمین بکر و یک سرزمین کشف نشده برای استخراج راهکارهای کسب ثروت است.
وی افزود: جوان امروز با منابع غربی به عنوان راهکار ثروتمند شدن مواجه است؛ یک بخشی از کار ما این است که به عنوان پژوهشگر مسلمان بیاییم اینها را نقد و بررسی کنیم. در زمینه راهکارها دستمان خالی نیست و باید مستقیما از منابع اسلامی راهکارها را استخراج کنیم. وقتی ما میگوییم روانشناسی، روانشناس فقط نگاه توصیفی به رفتار ما ندارد، نگاه تجویزی هم دارد. جوان اگر بخواهد به ثروت فکر کند دنبال راهکار است که من چطور ثروتمند شوم بدون اینکه از خط قرمزهای دین عبور کنم.
عضو شورای علمی گروه اخلاق تربیت و روانشناسی مرکز پژوهشهای جوان گفت: در اسلام مال و ثروت هیچ وقت تحقیر نشده است، نه تولیدش، نه مبادله اش، نه مصرف کردنش؛ بلکه همه اینها تأکید و توصیه شده است و برای آنها شرایط و موازین مقرر شده است و هرگز ثروت از نظر اسلام دور افکندنی نیست. اسلام پول پرستی را و اینکه انسان برده پول باشد را محکوم کرده است، نام این حالت حرص و آز است، اگر انسان پول را فقط برای پر کردن شکم و برای عیاشی و بیکاری و ولگردی بخواهد، نام آن شهوترانی است. در این حالت پول خواستن توأم با پستی و محو شخصیت انسانی در پول است.
آتشین صدف در پایان اظهار داشت: نقطه مقابل، این است که انسان پول را به عنوان یک وسیله برای فعالیت و عمل و تسهیل و تولید بخواهد. در این صورت پول تابع آن هدف کلی است که انسان پول را برای آن هدف می خواهد.