به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از شبستان، آیتالله علیاکبر رشاد رئیس و موسس پژوهشگاه، امروز ۲۸ بهمن ماه در جلسه درس خارج فقه که در مدرسه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: امام علی(ع) فرمودند: هرگز و هرگز نه من دروغ گفتم و نه کسی توانسته به من دروغ بگوید، هرگز و هرگز نه گمراه شدهام و نه کسی به وسیله من گمراه شده است؛ این عبارت را تنها معصوم صادر میشود.
رئیس و موسس پژوهشگاه در ادامه با بیان اینکه کسی نمیتواند حق را تکذیب کند چرا که کذب در حق و حقیقت راه ندارد، گفت: اگر مطلبی حقیقت محض نباشد احتمال تکذیب دارد آنچه که حضرت میفرمایند: عین حقیقت است و اخبار نیست که احتمال صدق و کذب بر او مستولی باشد.
مفسر قرآن کریم با تاکید بر اینکه خود حقیقت هرگز کاذب نیست اما این امکان وجود دارد که معرفت به حقیقت کذب باشد، ابراز داشت: امام میفرمایند: من هرگز راه را گم نکردم چون با راهی که عین حقیقت است مواجه هستم، علم من عینالیقین است و خود واقعیات را مشاهده میکنم، راه را هرگز من گم نمیکنم چرا که خود من راه هستم.
آیتالله رشاد در ادامه عنوان کرد: در تعابیری هست که امیرمومنان علی(ع) میفرمایند: من صراط مستقیم هستم؛ امام رهرو نیست که راه گم کند بلکه خود راه است. امام هرگز سخن ناصوابی به زبان جاری نمیکند که دیگران را به خطا و خلاف بیاندازد.
تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) در ادامه تصریح کرد: تنها انسان معصوم میتواند چنین خود را توصیف کند و عصمت خود را توضیح دهد؛ کسانی که با انتصاب به ایشان و یا هر معصوم دیگری راه گم کند مستند به مبدا نیست بلکه خود او راه گم کرده است. برای مثال کسی که درباره امام علی(ع) غلو میکند و بر اثر همان غلو غالی میشود قطعا او خودش گمراه است و آن گمراهی مستند به امیرمومنان علی نمیشود.
وی در ادامه اذعان کرد: کسی که کلمات امام را غلط تفسیر کند و به خطا برود خودش خاطی است و ربطی به حضرت ندارد. برخی افراد به واسطه قرآن کریم گمراه میشوند به جهت آن که فهم درست از آیات ندارند و این گمراهی ربطی به خود قرآن ندارد و مستند است به کسی که فهم غلط از قرآن دارد.