همایش ملی نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی برگزار می‌شود

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همایش ملی “نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی” به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری نهادهای علمی و فرهنگی کشور هفته آخر بهمن ماه در قم برگزار می‌شود.
بنا بر این گزارش حجت‌الاسلام دکتر سید سجاد ایزدهی مدیر گروه سایت و دبیر علمی این همایش ضمن اعلام این خبر گفت: در راستای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، همایش «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی» در قالب برگزاری نشست اصلی و چندین پیش نشست در گروه های متعدّد پژوهشگاه و ارائه مباحث علمی توسّط اعضای هیأت علمی و برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این راستا، مقرر شد گروه های علمی سه پژوهشکده زیر مجموعه پژوهشگاه فعال شده و در راستای پیش نشست های همایش، توسعه و تحول دانش های مرتبط با خویش، در حوزه تمحض ها گروه مربوطه در سه عرصه پیشینه آن دانش و معرفت در سالیان پیش از انقلاب، پیشرفت های صورت پذیرفته در آن دانش در تعامل با انقلاب اسلامی و راهبردها و چشم انداز تحول آن دانش در سالیان آتی، مدّ نظر قرار دهند.

دبیر علمی همایش ملی نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی تبیین دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی در عرصه تحول علوم انسانی اسلامی را از اهداف بارز این همایش برشمرد و گفت: ترویج آثار انقلاب اسلامی در عرصه علوم انسانی اسلامی بین اساتید و پژوهشگران، ارائه راهبردهای تحوّل علوم انسانی اسلامی در دهه های آتی پس از بلوغ نظام اسلامی، بازخوانی فعالیّت های اعضای هیأت علمی پژوهشگاه در عرصه تحول علوم انسانی اسلامی از سالیان تأسیس تا کنون و تأکید بر رویکرد اعضای هیأت علمی پژوهشگاه بر تحول علوم انسانی اسلامی در تعامل با نظام اسلامی و الزامات آن از دیگر اهداف برگزاری این همایش خواهد بود.
وی تاريخ تقريبي برگزارهمایش را اواخر بهمن یا اوائل اسفند‌ماه ۱۳۹۷ عنوان کرد و ادامه داد:‌ تاکنون ۲۲ نشست علمی در ارتباط حوزه های مختلف اخلاقی سیاسی کلامی فلسفی مدیریتی در ارتباط با انقلاب اسلامی در قالب این همایش برگزار شده و برگزاری پیش نشست های همایش که توسط اعضای هیأت علمی یا میهمانان آنها (ذیل شورای علمی) و در حوزه تمحض خویش مرتبط با توسعه و تحول دانش های اسلامی انسانی در تعامل با نظام اسلامی در چهل سال انقلاب ارائه خواهد شد. هر گروه ممکن است یک یا چند جلسه شورای علمی را به این امر اختصاص داده و سخنرانان نشست، در خصوص موضوع مورد بحث به صورت تبیینی (و نه ضرورتا نقد) به دستاوردهای حوزه دانش خویش در سالیان پس از انقلاب خواهند پرداخت. بدیهی است در این راستا، تراث آن دانش در سالیان قبل از انقلاب و راهبردهای تحوّل و چشم انداز دانش، پس از چهل سالگی انقلاب را نیز ارائه خواهند کرد.
مدیر گروه سیاست پژوهشگاه در پایان افزود: سخنرانان محوری در افتتاحیه و اختتامیه همایش از میان شخصیّت های مطرح و صاحب نام عرصه دانش و معرفت اسلامی انسانی بوده و از بین برخی مراجع تقلید، مدیران حوزه و کارگزاران ارشد نظام اسلامی خواهند بود.