نقد و بررسی دانشنامه امام علی (ع) – ۷۳

عنوان مقاله : نقد و بررسی دانشنامه امام علی (ع) – ۷۳
نویسنده :
منبع :

مجله کتاب ماه کلیات » آذر و دی ۱۳۸۱ – شماره ۶۰ و ۶۱ (از صفحه ۴۶ تا ۶۳)

قسمتی از متن مقاله :

برنامه میزگرد ارزیابی و نقد دانشنامه امام علی(ع)را در روز دوم‏ دی،خدمت شما فرهیختگان و فضلا و اهل قلم و دست‏اندرکاران تدوین‏ این دانشنامه آغاز می‏کنیم.قبل از هرسخن باید به جامعه علمی و ارادتمندان امیر المؤمنین(ع)به سبب این کار بزرگ،تبریک و به‏ دست‏اندرکاران تدوین این مجموعه ارزشمند دست‏ مریزاد بگوییم. برای کسانی که در کار گردآوری مجموعه‏ های بزرگی چون‏ دایرة المعارف‏ها و فرهنگنامه‏ ها هستند،روشن است که تدوین و ارائه‏ چنین کاری،لازمه‏ اش وقت‏ گذاری زیاد و پی‏گیری فراوان و تلاش‏ مستمر برای گردآوری مقالات است.بدون آن‏که بخواهیم مجامله کنیم و یا از دور دستی در آتش داشته باشیم،به انجام رساندن این کار در زمانی کوتاه،بسیار فوق العاده و ارزشمند است.گوینده این سخن خود درگیر چنین فعالیتی است و به جد معترف است که کار بزرگی در طول‏ زمان کوتاهی انجام گرفته است.کتاب ماه کلیات این جلسه را به این‏ دلیل تدارک دیده است که جنبه‏ های گوناگون چنین کاری بررسی شود و اگر در بعضی قسمت‏ها کاستی و خللی باشد با رایزنی و کنکاشی که‏ در این نشست صمیمی صورت می‏ پذیرد،برای کارهای بعدی تدارک‏ شود تا-ان شاء الله-کار،کمال بیش‏تری پیدا کند.

پرسش‏ هایی که ما می‏توانیم در مورد این کار مطرح کنیم و در این‏ پرسش‏ هایی که ما می‏توانیم در مورد این کار مطرح کنیم و در این جمع انتظار پاسخ آن را داشته باشیم.بررسی این سؤال‏ها است که‏ فی المثل آیا کتابی که در اختیار ما قرار گرفته‏ است یا عنوان کلی هماهنگ دارد؟آیا از نظر پوشش موضوعی،کتاب صورت کاملی پیدا کرده‏ است؟آیا پیوند موضوعی مباحث رعایت شده‏ است؟

دانلود مقاله : نقد و بررسی دانشنامه امام علی (ع) – ۷۳