معرفی و نقد نرم‌افزار دانشنامه وقف – ۱۰۹

عنوان مقاله : معرفی و نقد نرم‌افزار دانشنامه وقف – ۱۰۹
نویسنده : سرخه ای،احسان
منبع :

مجله وقف میراث جاویدان » تابستان ۱۳۸۹ – شماره ۷۰ (از صفحه ۲۰۳ تا ۲۱۲)

قسمتی از متن مقاله :

امروز کمتر شهر یا روستایی است که‌ در آن آثاری گرانقدر از میراث پیشینیان‌ در قالب وقف و موقوفات برجای نمانده‌ باشد.در مناطق گوناگون هر قدر دین و معنویت حضور بیشتری داشته،انگیزه‌ و تنوع وقف و گسترهء موضوعات و مصارف آن از فراوانی بیشتری برخوردار بوده است.

بررسی و معرفی فرهنگ غنی اسلامی‌ بدون مراجعه و استفاده از منابع و مآخذ اصیل و معتبر در هر حوزه غیر ممکن‌ است.بسیار دیده می‌شود که برخی برای‌ نشان دادن ارزش و اهمیت سنتی نیکو و تراثی علمی است،به شیوهء موعظه و خطابه متوسل می‌شوند و یا آنکه بدون‌ رجوع به مدارک و اسناد فقط به تعریف‌ و تحسین می‌پردازند.این امر کوشش‌ آنان را بی‌ارزش و بی‌فایده می‌سازد و گاه‌ موجب انحراف از غرض اصلی شریعت‌ از آن موضوع می‌گردد.

نرم‌افزار کتابخانهء وقف،در پی آن‌ است که با ارائهء کتاب و مقالات متعدد اندیشمندان جهان اسلام و آنچه پیشینیان‌ در زمینهء وقف و آداب و سنت و احکام‌ آن نگاشته‌اند،مجموعهء این تلاش‌ها را در اختیار محققان و علاقه‌مندان قرار دهد و این مطلب را به اثبات رساند که‌ وقف اسلامی،ریشه در آیات قرآن و سنت پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و روایات و سیرهء ائمهء معصومین علیهم السّلام دارد و دارای پشتوانه‌ای‌ غنی از قوانین و احکام و آداب است.

دانلود مقاله : معرفی و نقد نرم‌افزار دانشنامه وقف – ۱۰۹