معرفی بخش اقتصادی دائره المعارف لیدن هلند (اقتصاد در قرآن) – ۹۸

عنوان مقاله : معرفی بخش اقتصادی دائره المعارف لیدن هلند (اقتصاد در قرآن) – ۹۸
نویسنده : سعید، عبدالله فضلی، مهدی
منبع :

مجله اقتصاد اسلامی » تابستان ۱۳۸۲ – شماره ۱۰ (از صفحه ۱۴۱ تا ۱۴۱ – از صفحه ۱۴۴ تا ۱۵۲)

قسمتی از متن مقاله :

با گسترش ارتباطات و آشنایی مردم مغرب‏ زمین با فرهنگ و اعتقادات مشرق زمین، گرایش چشمگیری به مطالعه منابع دین اسلام به ویژه قرآن، در میان تحصیل‏ کردگان مشاهده، و در این جهت، با اهداف و اغراض گوناگون و در مواردی مغرضانه، ترجمه‏ ها و تفسیرهایی از قرآن و متون دینی اسلام ارائه می‏ شود. متن زیر ترجمه «اقتصاد در قرآن» دائره المعارف قرآنی لیدن هلند است که در آن، معارف اقتصادی قرآن به صورت چکیده ارائه شده است. افزون بر دسته‏ بندی گزارش گونه‏ ای از مفاهیم قرآنی که فی‏ نفسه ارزش دارد، محققان و خوانندگان مجله را با کم و کیف نشر معارف قرآن در مجموعه‏ های مذکور آشنا می‏ سازد.

اقتصاد، علمی است که در خصوص تولید و توزیع منابع مادی جامعه مطالعه می‏کند. در قرآن، اقتصاد در قالب احکام، مقررات و دستورالعمل‏ های حقوق اسلامی بیان شده است؛ به طوری که این احکام و مقرّرات، در اکتساب و تنظیم منابع مادی و ثروت، بر رفتار شخص و جامعه، حکم‏ فرما است؛ از این رو می‏ بینیم موضوعاتی نظیر مالیات بر درآمد، نقش اقتصادی دولت، بازارها، قیمت‏ها و مدیریت اقتصادی اهل خانه که پیش از دوران معاصر در کتاب‏ های دانشمندان مسلمان نوشته شده، به طور کلی موضوعات اقتصادی را قسمتی از ادبیات حقوقی اسلام (فقه) می‏ داند.

دانلود مقاله : معرفی بخش اقتصادی دائره المعارف لیدن هلند (اقتصاد در قرآن) – ۹۸