دشواریهای دانشنامه نگاری و لزوم بحث های پایه – ۱۷

عنوان مقاله : دشواریهای دانشنامه نگاری و لزوم بحث های پایه – ۱۷
نویسنده : مهناز مقدسی
منبع : مجله کتاب ماه کلیات – آبان ۱۳۸۳ – شماره ۸۳
قسمتی از متن مقاله :دانشنامه و دانشنامه‏ نگاری در دههء معاصر به یکی از بخش ‏های‏ عمدهء صنعت نشر ایران تبدیل شده است و اقبال به دانشنامه‏ نگاری‏ در این دوره مراکز و مؤسساتی را به وجود آورده که با جدیت به این امر می‏پردازد.طبق آمار به دست آمده،بیش از ۱۲۰ دانشنامه در ایران‏ منتشر شده یا در مرحلهء تدوین و انتشار است.با توجه به روند دشوار دانشنامه‏نگاری و مراحل چندگانهء تدوین آن و نیز،نیاز به فراهم‏ آوردن گروهی مؤلف و پژوهشگر و ویراستار،که از ضروریات این کار است،رقم مذکور رقم بسیار بالایی است و اگر دست کم برای هر یک‏ از این تعداد دانشنامه فقط ۲۰ نفر پژوهشگر و مؤلف را در نظر بگیریم،که مسلما رقم واقعی بیش از این تعداد است،نتیجه‏ می‏گیریم که حدود ۲۲۰۰ نفر اهل قلم و پژوهشگر در حال حاضر مشغول به تدوین این آثار هستند.اشتغال این تعداد نیرو که اغلب‏ آنها همزمان با چند دانشنامه همکاری می‏کنند،بخش عمده‏ای از توانایی اهل قلم را به خود مشغول داشته است؛و اگر نیروهای‏ دیگری چون کارکنان اداری،مالی،گروه کتاب شناسی، حروف‏چین،نمونه‏ خوان،صفحه‏ آرا،متصدیان امور هنری، لیتوگرافی،چاپ و صحافی را نیز به این تعداد بیفزاییم مشاهده‏ خواهیم کرد که افراد بسیاری در این کار سهیم هستند.بدین ترتیب، می‏توان نتیجه گرفت که دانشنامه ‏نگاری مرکز اشتغال گروه بسیاری‏ از نیروهای کشور است که طبعا این تعداد نیرو هزینه‏ های فراوانی را برای مؤسسه یا مرکز دانشنامه‏ نگاری ایجاد خواهد کرد…..
دانلود مقاله : دشواریهای دانشنامه نگاری و لزوم بحث های پایه – ۱۷