دائره المعارف دین های جهان – ۱۰۳

عنوان مقاله : دائره المعارف دین های جهان – ۱۰۳
نویسنده : جلالی مقدم، مسعود
منبع :

مجله مقالات و بررسیها » زمستان ۱۳۸۰ – شماره ۷۰ (از صفحه ۲۹۱ تا ۳۰۰)

قسمتی از متن مقاله :

از جمله کتب جدید و ارزشمندی که به ایران رسیده، کتاب دائره المعارف دینهای جهان از انتشارات مریام – وبستر ، چاپ ۱۹۹۹م. است. اتفاقا این کتاب از جمله آثاری است که باید آنها را جدی گرفت و علی‏رغم ضعف های آن، برای پژوهندگان این دانش، بویژه کسانی که در سطح عمومی به منبع خوبی نیاز دارند، بسیار مفید تواند بود. این کتاب تک جلدی، اما کلان، با همکاری مؤسسه‏ی دائره المعارف بریتانیکا تهیه شده و شامل ۳۵۰۰ مدخل است؛ به ۶۰۰ تصویر و ۳۲ صفحه شامل تصاویر و نقشه‏ های رنگی آراسته شده، هم مشتمل بر دین های زنده و هم خاموش یا باستانی است. از آن می‏توان درباره تلفظ درست بعضی اصطلاحات دینی و ریشه‏ های گروهی از اصطلاحات مذکور در کتاب آگاه شد. هچنین کتابشناسی سودمندی درباره‏ مقولات مختلف دینی در انتهای کتاب آمده است.

۲۹ مدخل کوتاه یا بلند در معرفی دینها و پدیده ‏های دینی مهم در ضمن مطالب، اما به طور مشتقل آمده است. این عناوین عبارتند از: دین های افریقایی، دین های آناتولیایی، آیین کنفوسیوسی، دین مصر باستان، دین ژرمن های کهن، دین یهودی، دینهای بین‏ النهرین باستانی، هزاره گرایی، دینهای امریکای مرکزی ما قبل کلمبوس، تجربه‏  دینی، دین های امریکایی جنوبی ما قبل کلمبوس، دین استرالیایی، دین بودایی، دین مسیحی، دین یونان باستان، دین هندویی، دین اسلام، دین جینی، ادیان سری، اسطوره شناسی، دینهای بومیان امریکای شمالی، جنبشهای جدید دینی، شعائر، دین روم باستان، دین شینتو، دین سیک ها، مطالعه دین، نماد پردازی و شمایل نگاری، آیین دائویی.

دانلود مقاله : دائره المعارف دین های جهان – ۱۰۳