تاریخچه دایره المعارف ‏نویسی در ایران – ۲۹

عنوان مقاله : تاریخچه دایره المعارف ‏نویسی در ایران – ۲۹
نویسنده : مرادی ، نورالله
منبع :

مجله کتاب ماه کلیات – آذر ۱۳۷۷ – شماره  (از صفحه ۶ تا ۷)

قسمتی از متن مقاله :

اگر بخواهیم درباره تاریخچه دایره المعارف نویسی در ایران صحبت کنیم ، سابقه آن حدودهزار سال یا بیشتر است. با این توضیح که یکی از سنتهای یونانی ، تبدیل به فرهنگ شفاهی به کتاب و نوشتار بود و به همین دلیل آثار یک فیلسوف در یونان یک آنسوکلوپدی یا “دایره دانش” محسوب می شود و آثار برخی اندیشمندان بزرگ ایرانی و اسلامی را می توان در زمره آثار دایره المعارفی به حساب آورد. آثاری مثل احصاء العلوم فارابی ، دانشنامه علایی، قانون وشفای این سینا،‌ذخیره خوارزمشاهی و دهها کتاب دیگر را می توان در حکم دایره المعارف در نظر گرفت . ولی سابقه دایره المعارف نویسی به معنای امروزی و با استانداردهای علمی و جهانی مطرح، برمی گردد به‌ آغاز قرنی که در آن زندگی می کنیم و به صورت خیلی خلاصه تعدادی از این دایره المعارفها را نام می برم….

دانلود مقاله : تاریخچه دایره المعارف ‏نویسی در ایران – ۲۹