به گزارش اداره روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، كتاب “گونهشناسی فکری- سیاسی حوزه علمیه قم”درصدد است تا گونهشناسی روحانیت حوزه علمیه قم را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.
بر خلاف صورتبندی روحانیت در سالهای پیش از انقلاب اسلامی به دو گروه منزوی و فعال، امروزه این نهاد به تنوعات زیادی از درون دچار شده است. دلیل این امر را باید در مواجههی آنان با جزییات مدنیت سیاسی و نیز حضورشان در ارکان مختلف حکومت دینی جستجو کرد. شناخت این تنوعات برای آنان که از نمای نزدیک تحولات سیاسی و اجتماعی نهاد متولی دین را دنبال میکنند ارزش بسیاری دارد. این اثر بدون اینکه به همه جنبههای این بررسی بپردازد تنها میکوشد روایت و موضع روحانیت حوزه علمیه قم در قبال نظم سیاسی و دینی را معرفی و مناقشات کانونی و در حاشیه آنان درباره سرشت و سیرت نظم دینی در سالهای پیش از ظهور را مورد واکاوی و تحلیل خود قرار دهد.
چاپ دوم کتاب ” گونهشناسی فکری سیاسی حوزه علمیه قم” نتيجه تلاش علمي جناب آقای عبدالوهاب فراتی است كه در گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سامان يافته و شامل چهار فصل به شرح زیر است:
فصل اول: کلیات و تمهیدات نظری
فصل دوم: روحانیت و تحول در اندیشه
فصل سوم: روحانیت و نظم های سیاسی کانونی
فصل چهارم: در هم ریختگیهای نظری یا برشهای طولی در حوزه علمیه قم
چاپ دوم کتاب “گونهشناسی فکری سیاسی حوزه علمیه قم”اثر عبدالوهاب فراتی، با قيمت ۳۵،۰۰۰ تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامیدر اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به وبگاه سازمان انتشاراتپژوهشگاه مراجعه نمایند.