نشریه علمی پژوهشی اقتصاد اسلامی

معرفی فصلنامه اقتصاد اسلامی

گرچه در اوایل دهه ۸۰ مجلاتی همچون نامه مفید، فصلنامه حوزه و دانشگاه، فصلنامه پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) و برخی دیگر از مجلات اقتصادی، بخشی از مقالات خود را به موضوعات اقتصاد اسلامی اختصاص می‌دادند ولیکن در مراکز علوم انسانی کشور نشریه‌ای تخصصی که منحصراً و در همه شماره‌های خود بر موضوعات اقتصاد اسلامی متمرکز باشد، وجود نداشته است. با احساس این خلا، گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بهار سال ۱۳۸۰، اقدام به انتشار فصلنامه تخصصی «اقتصاد اسلامی» نمود. امروزه این نشریه با درجه علمی ـ پژوهشی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و پایگاه‌های اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و پایگاه مجلات تخصصی نور وابسته به مرکز تحقیقاتی علوم اسلامی (CRCIS) نمایه می‌شود. همچنین این نشریه بنا به گواهی مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری دارای ضریب تاثیر است و با ارجاع بسیاری از محققین و کارشناسان این حوزه به این نشریه، بخشی از نیاز موجود در جامعه علمی کشور برطرف شده است. این نشریه در سال ۱۳۸۳ در دومین جشنواره اقتصاد اسلامی در دانشگاه تربیت مدرس، نخستین مجله اقتصاد اسلامی در ایران شناخته شد. همچنین این نشریه افزون بر کسب رتبه‌های برتر در جشنواره‌هایی همچون جشنواره علامه طباطبایی در سال ۱۳۸۲ و جشنواره مطبوعات اسلامی در دو دوره ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳، موفق گردید که در سال ‌۱۳۸۹در میان ۴۰۶ مجله علمی پژوهشی کشور، از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رتبه دوم ضریب تأثیر مجلات علمی ـ پژوهشی کشور را به خود اختصاص دهد. فصلنامه «اقتصاد اسلامی» که تاکنون ۶۰ شماره از آن به مرحله انتشار رسیده است، با مدیر مسئولی آیت الله علی‌اکبر رشاد، سردبیری دکتر عباس عرب‌‌مازار، مدیریت اجرائی حسین غفورزاده آرانی و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و انجمن اقتصاد اسلامی ایران چاپ و منتشر می‌شود.

 

اهداف و چشم انداز فصلنامه اقتصاد اسلامی

۱. تبیین اقتصاد اسلام و دفاع از آن؛

۲. آسیب‌شناسی و نقد اقتصاد جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه اسلام؛

۳. طرح مسائل مستحدثة فقهی و نیازهای نو پیدا در حوزه اقتصاد و پاسخ به آن‌ها؛

۴. مطالعات تطبیقی و نقد سایر مکاتب و نظام‌های اقتصادی؛

۵. اطلاع‌رسانی در مورد تازه‌های اقتصاد اسلامی و مراکز علمی در داخل و خارج کشور.

 

آدرس

نشاني فصلنامه: قم بلوار ۱۵ خرداد، کوچه شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، صندوق پستي: ۱۷۹ ـ ۳۷۱۸۵

 

 تلفن: ۰۲۵۳۷۶۰۲۹۹۵

نمابر: ۰۲۵۳۷۶۰۲۹۹۷

 

محققان عزیز عنایت داشته باشند بررسی،ارزیابی و پیگیری نتیجه مقالات صرفا از طریق سایت مجله اقتصاد اسلامی به نشانی زیر امکان پذیر خواهد بود.

www.eghtesad.iict.ac.ir

دوستان عزیز می توانند از طریق پست الکترونیکی به نشانی زیر نیز با مجله در ارتباط باشند.

  E.mail:eghtesad@iict.ac.ir




ضریب فاکتور تاثیر (Impact Factor)، به صورت میانگین تعداد ارجاعات به یک مورد قابل استناد نظیر مقاله پژوهشی در یک نشریه علمی در طول زمانی معین تعریف شده است. این ضریب تعداد ارجاعات به مقاله‌های منتشر شده در دو سال قبل نشریه، تقسیم بر تعداد مقاله‌های منتشر شده در دو سال مذکور بوده و  محاسبه آن عموماً بر مبنای یک دوره سه ساله صورت می‌گیرد.