غار آبی با اغلب داستان‌های فولکوریک ما فرق دارد

به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، رمان «غار آبی» به قلم استاد قاسمعلی فراست، نویسنده رمان‌هایی همچون «نیاز»، «عشق مانعی ندارد»، «گلاب خانم»، «افطار»، «روزهای برفی»، «آوازهای ممنوع»، «بن‌بست»، «آن روزها»، «باغ سیب» و… به زودی توسط گروه ادب و هنر مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر خواهد شد. در همین زمینه گفت و گوی کوتاهی با استاد قاسمعلی فراست نویسنده این رمان انجام داده‌ایم که در ادامه مطلب، از منظرتان عبور خواهد کرد.

با سلام؛ لطفاً خلاصه‌ءای از رمان غار آبی بفرمایید.

غار آبی داستان دختر و پسر نوجوانی است که در سفری همدیگر را گم می‌کنند. پسر هرچه می‌گردد دختر را پیدا نمی‌کند. دختر وارد دنیایی رویایی شده که هیچ کس تصوری از آن ندارد. او ابتدا از دیدن این فضا و دنیای جدید بسیار خوشحال است اما کم کم نگران می‌شود.

علت نگرانی او چیست؟

دختر خود را اسیر می‌بیند و در فکر نجات از آن فضاست. به همه راه‌ها برای فرار و نجات خود فکر می‌کند اما هرچه می‌گذرد دنیای جدید برایش جالب‌تر و جذاب‌تر می‌شود. این دنیا دنیایی است که همه چیزش با زندگی قبلی دختر متفاوت است. از آن سو خانواده دختر سخت در جستجوی او هستند و بیش از همه پسر (زازا) خود را در گم‌شدن دختر (زوزو) مقصر می‌داند. او خبر ندارد که زوزو به دنیایی ایده آل و دوست داشتنی پا گذاشته است.

فضای کلی رمان چگونه است؟

رمان غار آبی، رمان فانتزی و تخیلی برای گروه سنی جوانان است. این کتاب اولین کارم به شکل فانتزی و خیال‌پردازانه است که برای نشر آن با ناشران زیادی صحبت کرده بودم اما در نهایت آن را به گروه ادب و هنر مرکز پژوهش‌های جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سپردم.

ویژگی شاخص این رمان چیست؟

رمان غار آبی حکایت دو جوان است که یکی از آن‌ها در غاری گم می‌شود. او در ابتدا همانند هر کسی که گم می‌شود، تلاش می‌کند تا از آن غار فرار کند اما در ادامه در موقعیتی قرار می‌گیرد که به هیچ عنوان دوست ندارد از آن غار و فضای ذهنی بیرون بیاید و ترجیح می‌دهد که در آن جا بماند. این داستان از این جهت با اغلب داستان‌های فولکوریک ما فرق دارد، چرا که در اغلب این گونه داستان‌ها شخصیت داستان به دنبال هزار و یک راه برای آزادی می‌گردد،‌ اما در داستان من نوجوان علاقه به ماندن در غار دارد.