کتاب ” مکتب اخلاقی عرفانی نجف” تجدید چاپ شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مکتب اخلاقی عرفانی نجف یکی از مهم ‌ترین مکاتب عرفانی شیعه در دوران معاصر است که تأثیرات عمیقی را بر حوزه‌ های علمی شیعه نهاده است. در این کتاب درباره این سلسله از علمای شیعه، کسانی چون سیدعلی شوشتری، آخوند ملاحسینقلی همدانی، سیداحمد کربلایی، شیخ محمد بهاری، میرزا جوادآقا ملکی تبریزی، سیدعلی قاضی، علامه طباطبایی، آیت‌ الله بهجت، آیت‌ الله نجابت و سیدهاشم حداد، سخن گفته شده است. تاریخ این مکتب و زندگی، آثار و احوال رجال آن، ابعاد گوناگون عرفان و معنویت این طریقه، به ویژه روش سلوکی و تربیتی آنان و نسبت آنان با سنت عرفانی اسلام در عرفان عملی و نظری، رویکردهای سیاسی اجتماعی آنان و موضع آنان در قبال تصوف از مباحث اصلی این کتاب است. بزرگان مکتب عرفانی نجف گونه ‌ای از معنویت و عرفان اسلامی را که در خارج از حوزه تصوف و در بستر حوزه ‌های علمیه شیعه شکل یافته، عرضه کرده ‌اند، چنین معنویتی با بهره ‌مندی از میراث معنوی اسلام، می‌تواند آموزه‌ های فراوانی برای این روزهای ما داشته باشد.

این اثر ارزشمند دارای دو بخش کلی بوده و هر بخش از آن شامل فصولی به شرح زیر است.

بخش اول: سلوک عملی و ویژگی های مکتب اخلاقیون

فصل اول: مکتب اخلاقیون نجف و عرفان اسلامی

فصل دوم: نظام سلوکی اخلاقیون نجف

فصل سوم: اخلاقیون نجف، تصوف و حکمت اسلامی

فصل چهارم: رویکردهای اجتماعی در مکتب اخلاقیون نجف

بخش دوم: ادوار مکتب نجف

فصل اول: دوران تأسیس مکتب نجف

فصل دوم: دوران گسترش مکتب اخلاقیون نجف  

فصل سوم: دوره تعمیق معارف

محقق این اثر معتقد است روش تربیتی اخلاقیون، اولاً، عرفانی است و ثانیاً، می‌توان آن را یک مکتب معنوی دانست. این مدعا در مقابل این فرضیه قرار دارد که روش تربیتی آخوند همدانی و شاگردانش را تنها روشی اخلاقی، خالی از وجوه معنوی و خالی از ویژگی‌های مکتب‌ساز می‌داند. در این فصل کوشیده شده است تا این وجه از طریقه اخلاقیون بررسی شود، لذا در آن به این پرسش‌ها پاسخ داده می‌شود:

– آیا روش تربیتی اخلاقیون را می‌توان عرفانی دانست؟

– آیا اطلاق عنوان مکتب بر این روش تربیتی صحیح است؟

– اگر این روش تربیتی را می‌توان مکتب دانست، مؤلفه اساسی آن چیست؟

 

گفتنی است چاپ دوم کتاب “مکتب اخلاقی عرفانی نجف” اثر محمود شیخ با قیمت ۲۷۰۰۰ تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به نشانی www.poiict.irمراجعه کنند.