به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به پاس سه دهه مجاهدت علمی در حوزه اندیشه سیاسی اسلام هماندیشی “کارنمای گروه سیاست” چهارشنبه ۲۱ آذر ماه سال جاری به همت گروه سیاست پژوهشگاه با همکاری پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، کمیته فرهنگی اربعین (عبرات)، انجمن مطالعات سیاسی حوزه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
دکتر عبدالوهاب فراتی عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه در این هم اندیشی، با بیان اینکه روحانیت بخواهد یا نخواهد مورد کنکاش و مطالعه قرار میگیرد ولی چرا دانشگاهیان متولی این مطالعه شوند و خود ما نباشیم، گفت: به خاطر دارم یکی از روزنامهنگاران معروف ایران میگفت بعد از کارهایی که فلان فرد در پژوهشگاه انجام داد مطالعات دانشگاهی حوزه قم از جمله سیاست در ادبیات ایران هم شکل گرفت.
وی افزود: بعدا هم حوزه نجف اضافه شد که به نظر بنده حوزه نجف هم پدیده ناشناخته برای ما بود و ما تحولات آن را از نزدیک به درستی نمیفهمیدیم و البته گامهای خوبی در این عرصه برداشته شد.
فراتی افزود: کتابی مختصر در مورد جریانات نجف نوشته بودم و حجتالاسلام علی راد؛ استاد دانشگاه تهران به بنده گفت من در پیادهروی اربعین عکسهای مقتدی صدر و دیگران را زیاد میدیدم و اگر این کتاب را نخوانده بودم متوجه جریانشناسی این مسئله نمیشدم. به هر حال بنده معتقدم حوزه سیاست جای شناخت و تحلیل عمیق دارد.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه با بیان اینکه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گامهایی در این عرصه برداشته است و تمایل زیادی هم به ادامه دارد ولی این کارها هزینهبر هستند، اظهار کرد: مثلا ما امسال بنا به ضرورت گروه سیاست، حوزه کربلا را به پروژههای جاری اضافه کردیم ولی این نیازمند حضور میدانی در کربلاست زیرا هم جریان شیرازیها و ولایتیها به کربلا بازگشتند و هم جریانات انقلابی مجددا در حال فعالشدن هستند.
فراتی با بیان اینکه ما اطلاعات درستی از زمانی که شیرازیها را از کربلا اخراج کردند نداریم، تصریح کرد: اگر بخواهیم این مطالعات را شروع کنیم نیازمند حضور ناپیوسته هستیم ولی این نگرانی وجود دارد که پژوهشگاه به دلیل مشکلات مالی زیر بار این مسئله نرود.
وی تاکید کرد: برای ما که دنبال تقویت شیعه هستیم این نوع جریانشناسیها مهم است و باید در این مسیر قدم جدی برداریم.